El delegat de la Generalitat visita Teià

visita delegatAquest matí, el delegat del Govern a les comarques de Barcelona, Juli Fernàndez, s’ha entrevistat a Teià amb el seu alcalde, Andreu Bosch, per conèixer els projectes que el municipi té pendents de resoldre amb la Generalitat, amb la voluntat d’agilitar-ne la resolució.

Fernàndez ha estat rebut a l’Ajuntament per una representació de la corporació en què també hi eren presents els regidors Iago Albert i Sílvia Marcos (ERC-Compromís amb Teià), Teresa Casellas, Núria Andinyac i Abel Ballesteros (GT) i Gemma Rosell (PDeCAT).

Durant la seva estada, el delegat ha visitat el celler romà de Vallmora i ha repassat les obres de renovació del clavegueram del passeig de la Riera i les del nou accés per a vianants al Centre Enoturístic i Arqueològic des de l’àrea de descans de l’autopista.

visita delegat 02Tres sol·licituds
Entre les reclamacions que l’alcalde ha posat sobre la taula hi ha dues sol·licituds al Departament de Territori: d’una banda, la construcció d’una rotonda que resolgui la connexió de l’N-II al Masnou amb la carretera de Teià, i, de l’altra, la cessió a favor de l’Ajuntament de la planta de tractament de fangs que l’Agència Catalana d’Aigua (ACA) no fa servir des de fa anys amb l’objectiu de destinar-la als serveis de Manteniment i a la transferència de biomassa.

A més, Bosch ha recordat la inversió que el Departament d’Ensenyament té ajornada a l’escola El Cim, i ha insistit en la necessitat que la Direcció General de Turisme reforci la retolació de l’itinerari per a vianants a Vallmora. L'Ajuntament també ha manifestat el seu interès a obtenir la cessió de les places d'aparcament que la Generalitat té en propietat i que no utilitza al pàrquing subterrani de la Cooperativa.

Autopista i soterrament
En clau de futur, l’alcalde també ha reivindicat la necessitat de soterrar la Riera i de comptar amb accessos directes a l’autopista C-32.

Abans de finalitzar la visita, el delegat ha signat en el llibre d’honor de l’Ajuntament i ha estat obsequiat amb alguns presents institucionals.
Llegir més ...

Dediquen una exposició pòstuma a Gerard Rosés

Roses01Coincidint amb l’aniversari de la seva defunció, el Grup d’Artistes de Teià (GAT) ha volgut recordar la figura i l’obra de Gerard Rosés a través d’una exposició que compta amb la col·laboració de la Comissió d’Exposicions de la Regidoria de Cultura. La mostra s’inaugura demà divendres, a les 20h, a La Unió de Teià.

Fins al 28 d’octubre s’hi podran veure obres d’una vintena d’amics i alumnes del mestre com Ànnia i Josep Aragonès, Sílvia Boluda, Divina Cabezón, Joan Maria de Castellar, Lola Chacón, Àngels Estella, Glòria Ferreró, Jordi Galbán, Úrsula Garcia, Mercè González, Presen de la Iglesia, Josep Lluís Losada, Maria Cecília Millet, Marta Mira, Irene Montero, Isabel Otero, Josep Pujol, Rosalia Raméntol, Jordi Santmiquel i Vicenta Verge.

Els visitants també podran veure un audiovisual de Mercè González titulat El document en què familiars, deixebles i crítics d’art repassen les diferents facetes de l’artista: des de la quotidianitat i la professió fins al vessant pedagògic. La mateixa autora ha creat El llegat, una fotocomposició digital amb les dimensions d’un mural que reprodueix el rostre de Rosés a partir de la combinació d’imatges d’obres seves i dels seus antics alumnes.

L’acte de demà inclou també l’actuació musical de Joanna Baulés, Anna i Mireia Bosch, Alèxia Cantos, Giorgia Novell i Laura Sibona; totes elles de l’Escola Cadença.

El record d’un escriptor
Els organitzadors de l’exposició han editat un programa de mà en què recullen les impressions de l’escriptor Francesc Miralles sobre Gerard Rosés, a qui defineix com a “tot un referent artístic i espiritual per a Teià, un pintor irrepetible que no s’assembla a cap altre artista del nostre temps”. Miralles coneixia bé Rosés, i n’admirava “l’empatia extraordinària amb els joves i els incompresos”, per la qual cosa el va convertir en un dels personatges claus de la sèrie de novel·la juvenil Retrum.

“Era un idealista –descriu Miralles– que als 40 anys va decidir donar un canvi de rumb radical a la seva vida” i “va abandonar el seu ofici de joier per iniciar-se com a pintor” per “donar origen als seus quadres tridimensionals de cartró que aportarien ànima i caràcter a la seva obra”. L’escriptor evoca “les converses amb ell sobre l’art i la joia de viure, una altra disciplina en la qual era un autèntic mestre, sempre debatent i rient amb altres pintors i intel·lectuals”. Sobre la seva obra, afirma que “pintava el que li donava la gana, sense importar-li si venia un quadre o deu” i destaca que “mai es va vendre a l’establishment” i, en canvi, va seguir fent allò que creia, rebel i pur fins a la fi”. Per tot plegat, Miralles considera que “seria de justícia” que Teià i El Masnou li dediquessin un museu amb “l’immens regal dels seus quadres”.

Roses02La mirada d’un crític d’art
El programa també recull el testimoni de Ramon Casalé, membre de l’Associació Internacional de Crítics d’Art. Casalé evoca la relació de Rosés amb Teià: “hi residia des del 1980”, per la qual cosa “tota la seva trajectòria plàstica la va crear aquí”. “Solia exposar de manera regular a la Galeria Matisse de Barcelona”, si bé “el seu treball també s’ha pogut contemplar a l’estranger: a Amèrica del Sud, Estats Units, Japó i Austràlia; però sobretot a Alemanya, on la seva obra era molt valorada, concretament a Düsseldorf i Hamburg, i a França, a les ciutats de París i Cannes”.

El crític d’art recorda que “a Teià hi ha dues obres monumentals de Rosés, una escultura de ferro dedicada a la sardana i un mural a la llar de Santa Rosalia”, i conclou que “no deixava ningú indiferent per les seves composicions en relleu i collage fetes amb cartró d’embalatge que, amb les seves rugositats i espais buits, dona més volum al suport” i li serveix perfectament per imprimir moviment a la representació d’escenes quotidianes.

Si voleu conèixer en detall altres aspectes de la vida i obra de Gerard Rosés, no us perdeu la visita guiada a l’exposició que es farà el diumenge 14 d’octubre a les 12.30h.
Llegir més ...

Tres esportistes de Teià participen als Jocs Special Olympics

adaptat01Avui s’inauguren els Jocs Special Olympics, que se celebraran fins diumenge a Andorra i la Seu d’Urgell. Es tracta d’un esdeveniment esportiu que té com a finalitat fomentar valors com l’esport, la convivència, la inclusió i la visibilitat de les persones amb discapacitat intel·lectual.

El lema d’aquesta edició és Millor és qui ho intenta, en al·lusió a la voluntat de superació personal. Hi participaran 1540 esportistes catalans i andorrans, 112 procedents de la resta de l’Estat i 166 estrangers, que competiran en tretze disciplines esportives: atletisme, bàdminton, bàsquet, ciclisme, futbol sala, gimnàstica, handbol, hoquei, judo, natació, petanca, tennis i ping-pong. Un total de 600 voluntaris acompanyaran als esportistes i vetllaran per l’èxit de l’organització.

Futbol i bàsquet
Els primers Jocs Special Olympics a Catalunya van tenir lloc l’any 1988 a Lleida i des de llavors el certamen ha passat per altres ciutats catalanes com Calella, ara fa quatre anys. Precisament Calella i Mataró van ser els escenaris on el passat 24 de setembre es va donar la benvinguda al Maresme de la torxa olímpica, i el teianenc Vicente Garcia va fer de rellevista.

Aquests dies, els germans Karol i Vicente Garcia Combalia seran a Andorra amb la resta de companys de l’Atlètic de Masnou. El desembre de 2016, aquest club va crear un equip de futbol 7 adaptat com a part del seu projecte d’esport inclusiu. En l’actualitat, l’equip compta amb 11 jugadors, un entrenador i un seguit de col·laboradors que, de manera desinteressada, fan possible la pràctica del futbol entre joves de tot el Maresme. De fet, hi ha un altre jugador de Teià, l’Eduard Mariano, que s’hi ha incorporat recentment.

Els xicots hi entrenen cada divendres de 18 a 19h. Des del club expliquen que “això els ajuda a desenvolupar uns hàbits de convivència, independència i autonomia. Tot plegat redunda en el seu benestar físic i mental, i, com a esport d’equip, el futbol també els fa adonar de la importància de l’aportació individual dintre d’un col·lectiu”.

La Karol, que ara té 38 anys, és l’única noia de l’equip i està molt il·lusionada amb l’experiència, tot i que ja va participar en els Jocs Special Olympics celebrats el 2004 a Badalona, en la modalitat de natació.

Qui també serà als Jocs és l’atleta teianenc Fede Martellacci Castelli, que participarà en la competició de bàsquet que es disputarà a la Seu d’Urgell defensant els colors del Club Esportiu Fem Esport Mataró (FEM). Com a esportista, Martellaci també destaca per la seva trajectòria en proves de velocitat i de salt de llargada.
Llegir més ...

Centenars de persones reviuen l’esperit de l’1-O

1oct013Unes 400 persones de totes les edats van participar ahir diumenge, 30 de setembre, en els actes convocats per l’Ajuntament i la Taula per la Democràcia de Teià en record de l’1 d’octubre de 2017.

A les 18.30h, la gent es va aplegar a les portes dels col·legis electorals que van acollir el referèndum d’autodeterminació, senyalitzades amb un rètol que hi diu: Aquí vam votar, aquí vam guanyar. A les mateixes urnes, els assistents hi van poder dipositar paperetes de color groc amb els seus auguris i desitjos de llibertat i plenitud. A continuació, les diverses columnes van sortir de l’Escola El Cim, La Unió i ca la Cecília fins a confluir a l’altura del carrer de Josep Puigoriol, des d’on van marxar plegades fins al capdavall del passeig de la Riera entre cants a favor de la independència i d’altres que clamaven ni oblit, ni perdó.

1oct012Nova plaça
Un cop a la nova plaça de l’1 d’octubre de 2017, l’alcalde, Andreu Bosch, va prendre la paraula per remarcar el “suport unànime” del ple de l’Ajuntament al Govern de la Generalitat, malgrat els pronunciaments en contra del Tribunal Constitucional. “Ens vam comprometre públicament a cedir els espais electorals perquè es pogués fer el referèndum. Ja sabíem que no seria com sempre, però va ser un exemple de democràcia, de defensa de valors democràtics fonamentals”. L’alcalde va evocar la simbiosi que es va viure aquells dies entre la ciutadania i les institucions del país: “Nosaltres vam obrir les seus electorals municipals; però vosaltres les vau preservar amb sopars, concentracions, festes i tallers... Quin orgull de poble i de ciutadania!”.

L’alcalde va rememorar els dubtes i les dificultats que van existir: “la repressió política i policial, les pors i els neguits, les amenaces i les persecucions. I la pluja, que no ens va aturar. Per això avui som aquí. Per no oblidar-ho. Per fer un homenatge a tots els qui van fer possible el referèndum i l’exercici d’un dret fonamental”.

1oct008Crida a la unitat
Bosch va criticar l’aplicació “abassegadora” de l’article 155 de la Constitució, així com la imputació i l’empresonament d’activistes socials i de representants polítics “per la Fiscalia i la Justícia d’un país que no reconeixem”. Enfront d’aquesta escomesa, l’alcalde va apel·lar a l’esperit de l’1 d’octubre i del 3 d’octubre: “Aquella és la unitat que ens va fer forts i valents aleshores i la que ens ha de conduir a la República catalana i a la llibertat com a poble, per als nostres fills i filles”.

Manifest per la República
Abans de descobrir el tòtem commemoratiu i les plaques del nomenclàtor oficial amb el nom de plaça dedicada a l’1 d’octubre de 2017, els portaveus dels grups municipals van llegir el manifest elaborat expressament a l’ocasió per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Montse Riera (ERC-Compromís amb Teià), Teresa Casellas (GT) i Francesc Ribas (PDeCAT) van refermar la seva adhesió a la República Catalana i a “fer-la créixer cada dia una mica més” des del municipalisme en nom de la pau, el diàleg, els llibertats individuals i els drets fonamentals.

Projecció a can Llaurador
Abans de cloure la diada, les organitzacions que integren la Taula per la Democràcia van projectar a l’era de can Llaurador un audiovisual molt emotiu de 10 minuts de durada amb imatges de l’1 d’octubre a Teià. La Coral Picarol va interpretar el tema No volem més cops, de Judit Neddermann, i s'hi va oferir coca i cava als assistents.
Llegir més ...

La connexió turística de l’autopista amb Vallmora estarà operativa al novembre

accesCEAV01Les obres que han de permetre la connexió a peu des de l’àrea de descans de l’autopista C-32 al seu pas per Teià fins al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora quedaran enllestides el mes de novembre. Ahir al matí, els alcaldes de Teià, Andreu Bosch, i del Masnou, Jaume Oliveras, van visitar l’indret acompanyats pel director de l’obra, Fernando Nieves, i el responsable de l'empresa adjudicatària, Camilo Fernández.

El projecte té com a finalitat la creació d’un itinerari per a vianants que millori l’accessibilitat al celler romà de Vallmora i permeti incrementar-ne l’afluència de públic. L’accés està especialment concebut per als viatgers i turistes que circulen per l’autopista en direcció a Barcelona sense necessitat que el vehicle hagi de sortir-ne, com passa a l’aqüeducte del Pont del Diable de Tarragona.

Els treballs es van iniciar a principis de setembre i consisteixen en l’adequació del terreny i la instal·lació d’un mòdul d’acer de 2,5 metres d’ample i 5 de llargària, a més de la col·locació d’un mur de gabions i de la construcció d’un passadís i d’una rampa adaptada. El recinte disposarà d’una porta mecànica en cada extrem i estarà equipat amb càmeres de videovigilància i un sistema d’obertura per control remot des del Centre Enoturístic i Arqueològic , de forma que només s’hi podrà accedir quan aquest tingui activitat (dissabte i diumenge de 10 a 14h) o bé quan s’hagi concertat prèviament la visita. “Per raons de seguretat, el mecanisme serà molt similar al d’una sucursal bancària, en què la segona porta no s’obre fins que no es tanca la primera”, explica Nieves.

accesCEAV0254.000 euros
D’acord amb el conveni subscrit el juliol de 2017 entre la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià, d’una banda, i l’empresa concessionària de l’autopista, de l’altra, aquesta darrera n’autoritza la instal·lació i hi aporta els 40.000 euros que costa l’obra com a part de la seva política de foment dels béns culturals que hi ha a l’entorn d’aquesta infraestructura viària. La Mancomunitat de Serveis, al seu torn, es farà càrrec de la conservació, manteniment i vigilància de tots els elements funcionals del mòdul d’accés.

Complementàriament, l’Ajuntament de Teià destinarà 13.800 euros al soterrament i l’estesa del cablejat entre l’autopista i el Centre Enoturístic, així com a la construcció d’un pas de vianants elevat per poder creuar el Camí d’Alella amb seguretat. Des d’aquest punt se senyalitzarà un itinerari a peu fins al jaciment romà de 8 minuts de durada a través del torrent de Vallmora i el carrer d’Ernest Lluch.

L’alcalde explica que “en el futur hi ha la previsió d’ampliar les terrasses de vinya que hi ha a l’entorn del jaciment fins a aquest indret i poder fer el recorregut voltat de ceps, però necessitaríem algun ajut de fons europeus”.
Llegir més ...

Teià reivindica el mandat de l’1 d’octubre

30 set 2018El 30 de setembre es farà la cerimònia d’inauguració de la placa que donarà el nom de plaça de l’1 d’octubre de 2017 a la rotonda, fins ara innominada, que hi ha a l’entrada al nucli urbà de la població, a la confluència de la Riera amb el passeig del Castanyer i les avingudes de Massarosa i de José Roca Suárez Llanos.

Es tracta d’un plafó d’acer retolat amb la data de l’efemèride que se situarà sota l’àlber que hi ha en el vèrtex de l’aparcament de can Llaurador. L’elecció de l’emplaçament té un component simbòlic, ja que assenyala el punt des d’on moltes persones van fer guaita per alertar de la possible arribada de les forces de seguretat de l’Estat.

La descoberta de les plaques i del tòtem commemoratiu tindrà lloc a les 19.30h, amb un parlament de l'alcalde en nom de tota la corporació. D’aquesta manera, es dóna compliment a l’acord del ple de l’Ajuntament del passat 17 de maig en què tots els grups municipals (ERC-Compromís amb Teià, GT i PDeCAT) reconeixien la integritat cívica de totes les persones que van fer possible la celebració del referèndum d’autodeterminació, alhora que reiteraven el suport de l’administració local amb el procés d’emancipació nacional.

Concentració i marxa popular
Abans de l’acte oficial, les entitats sobiranistes de la població han convocat la ciutadania a concentrar-se a les 18.30h davant dels col·legis electorals que van albergar les urnes del referèndum: l’escola El Cim, La Unió i ca la Cecília.

A les 19h, els assistents iniciaran una marxa conjunta fins a la rotonda d’accés al nucli urbà per reviure l’esperit de les jornades de l’1 i el 3 d’octubre. En acabat, es projectarà un audiovisual confegit amb imatges que els organitzadors han anat recollint a través de les xarxes socials i que moltes persones els han volgut cedir, i es farà un brindis per la República amb cava i coca.

Documental sobre el 20-S
La commemoració dels fets de la passada tardor començarà divendres 28 de setembre a les 19.30h amb la projecció del documental 20-S a can Llaurador, a càrrec d’Òmnium Cultural. Es tracta de la reconstrucció del que va passar a la Conselleria d'Economia i Hisenda, la seu de la CUP i els carrers de Barcelona el 20 de setembre del 2017 a través del testimonis dels seus protagonistes.
Llegir més ...

Comença el termini per votar les propostes finalistes dels pressupostos participatius

FullSizeRender 4Avui dilluns, 24 de setembre, comença el termini perquè tots els veïns i veïnes de Teià majors de 16 anys puguin escollir les propostes que més els agraden entre les 23 finalistes del procés ciutadà d’elaboració dels pressupostos participatius.

Fins al 31 d’octubre, cada persona podrà votar tantes opcions com desitgi fins a exhaurir els 100.000 euros pressupostats.

Les votacions es faran sempre per via telemàtica a través d'aquest enllaç. S'hi podrià accedir des d’un dispositiu mòbil o ordinador particular; des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament (de dilluns a divendres de 9 a 14h i dijous de 17 a 20h), o bé des de qualsevol dels punts d’informació i votació itinerants que al llarg de les properes setmanes recorreran tots els equipaments públics i les principals zones verdes del municipi. Per garantir la integritat i la transparència del procés, l’elector haurà d’identificar-se amb el número de DNI i una adreça de correu electrònic.

Exposició permanent i punts itinerants
Des de la setmana passada i fins al final del procés, l'Espai can Llaurador acull una exposició on trobareu una fitxa explicativa individualitzada de les 23 propostes finalistes (nom, localització, descripció i cost de l’actuació). Aquesta informació també es troba disponible a través de l’enllaç http://participa.teia.cat/propostes-presentades/

Com ja va fer en les fases prèvies d’aquest procés participatiu, l’Ajuntament ha previst la instal·lació de diversos punts d’informació i votació itinerants amb la finalitat d’afavorir-ne el coneixement i que hi participi el màxim nombre de persones.

Les ubicacions i dates previstes d’aquests punts són els següents:

24 de setembre:

Espai Can Llaurador (Av. José Roca Suárez Llanos, 32-38), de 12 a 13h i de 18 a 19h

27 de setembre:

Els Galamons (c/ Eric R. Svensson, 14-28), de 16 a 17h

Biblioteca Can Llaurador (Av. José Roca Suárez Llanos, 40), de 17:30 a 18:30h

4 d’octubre:

Escola Bressol Bambi (Passeig de la Riera, 34), de 16:30 a 17:30h

La Unió (Passeig de la Riera, 116), de 18 a 19h

5 d’octubre:

Parc de can Godó, de 17h a 18h

Mercat Municipal (Pl. Catalunya, 6), de 18:30 a 20h

Casal Joves (Passeig de la Riera, 148), a les 20h

17 d’octubre:

Institut Turó d'en Baldiri (c/ Charles Darwin, 19), d’11 a 11.30h

Casal de la Gent Gran (Passeig de la Riera, 90), de 12h a 13h

19 d’octubre:

Escola El Cim (c/ Josep Puigoriol, 86), de 16 a 17h

Parc de Vallbellida (c/ Aqüeducte), de 17 a 18h

Poliesportiu El Cim (c/ Josep Puigoriol, 68-84), de 18:30 a 19:30h

20 d’octubre:

Zona verda dels carrers Joan XXIII i Montserrat, de 12 a 13h

Llegir més ...

El ple municipal recorda els Jordis

ple set2018El 20 de setembre de 2017, una concentració ciutadana davant de la conselleria d’Economia de la Generalitat per defensar la integritat de les institucions catalanes davant els escorcolls de la Guàrdia Civil va acabar motivant l’acusació de rebel·lió i l’empresonament dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Ahir, coincidint amb l’efemèride, el ple de l’Ajuntament de Teià va voler recordar el caràcter cívic i pacífic d’aquella manifestació.

L’alcalde, Andreu Bosch, va denunciar la situació d’indefensió que viuen els presos polítics i va assegurar que “aquelles detencions van desencadenar la repressió per intentar impedir el referèndum de l’1 d’octubre i les seves conseqüències penals”. Bosch va desmentir la versió de la fiscalia amb el seu testimoni: “aquella tarda vaig ser davant la conselleria prop de tres hores i l’actitud dels Jordis va ser conciliadora, pacífica i respectuosa”.

El portaveu del PDeCAT, Francesc Ribas, també en va donar fer: “Hi vam passar moltes hores. Únicament s’ha construït un relat fals per destruir el nostre anhel d’aconseguir la llibertat per la via democràtica”, va dir, i va desitjar que el conflicte es pugui dirimir “més aviat que tard amb un referèndum acordat amb l’Estat”.

La portaveu de GT, Teresa Casellas, va assegurar que “tot el que està passant és molt trist i absurd”, i va posar com a exemple la recent imputació de Roger Español, el noi que va perdre un ull per una pilota de goma llançada per la Policia Nacional.

D'altra banda, tots els grups municipals van fer explícit el seu condol a la família del treballador municipal Pep Servera, mort el passat agost a causa d'una aturada cardíaca.

Acords plenaris
La sessió plenària d’ahir va donar curs, per unanimitat de tots els grups, a la modificació dels estatuts dels Consorci de Normalització Lingüística i a la ratificació de dos convenis de col·laboració en matèria de prevenció del risc d’incendi forestal: un amb la Federació d’ADF i la Diputació de Barcelona per a la redacció i actualització de plans de suport contra el foc, i un altre amb l’Ajuntament de Premià de Dalt per a l’execució de les franges perimetrals de protecció en aquelles urbanitzacions que, com Sant Berger, tenen parcel·les en els dos municipis.

Per últim, el ple també va acordar els dos dies festius d’obertura comercial de l’any 2019, que seran el 10 de novembre, vigília de Sant Martí, i el 29 de desembre.

Llegir més ...

L'últim tram de les obres de la Riera començarà el 25 o 26 de setembre

tram 5Entre dimarts i dimecres de la setmana vinent és previst que es produeixi el canvi del cinquè al sisè i últim tram de les obres de renovació del clavegueram de la Riera de Teià. A partir d’aquell moment, els treballs es traslladaran al sector comprès entre la intersecció de la carretera d’en Sarró i el torrent de can Mateu.

Ahir al vespre va tenir lloc a can Llaurador una reunió en què els representants del Govern i els responsables dels Serveis Tècnics i la direcció de l'obra van explicar als veïns el protocol d’actuació que se seguirà en aquesta zona i van atendre les seves preguntes.

Finalització en temps i forma
Tot i que les pluges d’aquest estiu han fet perdre l’equivalent a quatre jornades laborals senceres, el ritme de treball de l’empresa adjudicatària i la supervisió municipal garanteixen el compliment dels terminis previstos inicialment, de manera que l’obra finalitzarà amb tota probabilitat a finals d’octubre.

A dia d'avui s’han completat 665 dels 835 metres lineals de col·lector que contempla el projecte, la qual cosa representa un grau d’execució proper al 80%. A més, durant aquest temps s’han enllestit moltes altres actuacions paral·leles o complementàries, entre les quals destaca, per la seva envergadura, la construcció del sobreeixidor de la plaça de l’1 d’octubre, a l’inici del passeig.

Tram 6Divisió per sectors
Sobre plànol, el sisè i últim tram de les obres comprèn des de la cruïlla del passeig de la Riera i la carretera d’en Sarró fins 40 metres per sobre del torrent de can Mateu.

Tal com ja es va fer al tram número 5, en aquesta ocasió també es dividirà el tram 6 en sectors més petits per reduir les restriccions de trànsit i d’accessibilitat als domicilis dels residents i la resta de veïns del poble. En concret, s’han establert tres fases d’actuació:

6.1. Des de la carretera d’en Sarró fins al carrer de can Bassols: en aquesta fase, l’itinerari alternatiu d’entrada i sortida al municipi únicament es podrà fer per la Molassa i el camí de la Serra. Durant aquells dies, el carrer de can Bassols serà d’accés restringit per als veïns que disposin de plaça de garatge i no es podrà estacionar a la via pública per garantir el doble sentit de la marxa. Com a alternativa, romandrà obert de 7 a 23h l’aparcament provisional de can Torrents, amb capacitat per a 95 vehicles.

6.2. Des del carrer de can Bassols fins al torrent de can Mateu: en aquesta fase, l’itinerari alternatiu es farà amb regulació semafòrica pel carrer de can Bassols. Complementàriament, restarà oberta la possibilitat de seguir fent servir el camí de la Serra. Durant aquells dies no es podrà deixar el cotxe als carrers de l’Eucaliptus, Onze de Setembre i can Bassols. Com a alternativa, romandrà obert l’aparcament provisional de can Torrents.

6.3. Des del torrent de can Mateu fins al final del tram: en aquesta fase, l’itinerari alternatiu es farà amb regulació semafòrica pel carrer de l’Onze de Setembre o, complementàriament, pel camí de la Serra. Durant aquells dies no es podrà deixar el cotxe als carrers de l’Eucaliptus i can Bassols per tal de garantir el doble sentit de circulació.

Més informació
Podeu realitzar el seguiment informatiu de les obres de la Riera a través de les xarxes socials de l’Ajuntament, on s’anunciaran els canvis de sector i es comunicarà qualsevol eventualitat. Davant de qualsevol dubte o incidència relacionada amb les obres podeu contactar directament amb els Serveis Tècnics a través de l’adreça de correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Llegir més ...
Subscripció a aquest canal RSS

CERCAR

pressupostosParti
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
PISCINES2018
enllumenat
suvbencions2018
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.