Pressupostos participatius: 23 propostes per a 100.000 euros

23propostesLa Regidoria de Participació Ciutadana ha fet públiques les 23 propostes finalistes dels pressupostos participatius que passaran a la fase de votacions, que s’iniciarà el 24 de setembre i finalitzarà el 31 d’octubre. Durant aquest període, totes les persones empadronades a Teià majors de 16 anys podran votar tantes propostes con vulguin fins a exhaurir l’import de 100.000 euros.

Exposició pública
Les propostes ja es poden consultar, detallades una a una, en aquesta pàgina web

De 100 a 23
Durant la fase de presentació de propostes se’n van recollir 100, que n’han quedat reduïdes a 23 després d’unificar-ne algunes que estaven repetides o eren molt similars –sempre amb el consentiment del ciutadà que l’havia presentada– i de destriar-ne aquelles altres que o bé ja estaven previstes al Pla d’Actuació Municipal, o bé incomplien els criteris de viabilitat tècnica, jurídica o econòmica fixats per la comissió de ciutadana de seguiment.

Mecanisme de funcionament
L’Ajuntament es compromet a executar durant el 2019 els projectes més votats fins a esgotar els 100.000 euros pressupostats. En cas que el projecte més votat no l’esgoti, s’executarà també el segon projecte i així fins que s’arribi al màxim del pressupost.

Si amb el segon projecte se supera el límit establert, aquest segon projecte no es podria executar, i es passaria al tercer, i així successivament.

Punts de votació
Es podrà votar al web http://fem. teia.cat. També s’establirà un punt de votació assistida a l’Ajuntament i diversos punts itinerants per facilitar la participació.
Llegir més ...

Les obres de la Riera enceten el tercer tram

can brugueraEls treballs de renovació del clavegueram del passeig de la Riera de Teià segueixen el calendari previst i demà dimecres, 25 de juliol, es traslladaran del segon al tercer tram, dels sis en què s’ha dividit el projecte d’obres. Al llarg de la jornada s’alliberarà al trànsit de vehicles el sector comprès entre la plaça de l’1 d’octubre i el torrent de les Monges, i es delimitarà amb tanques el tram immediatament superior.

També demà entrarà en funcionament un nou aparcament d’ús lliure i gratuït a can Bruguera, amb capacitat per a 90 vehicles. Aquest pàrquing s’afegeix als ja habituals de can Barrera i can Llaurador, i als dos que s’han habilitat recentment a la fàbrica del Blanqueig i la llar Santa Rosalia, amb horari de 7 a 23h. Aquest darrer és exclusiu per als veïns afectats i cal gestionar prèviament la corresponent acreditació a l’Ajuntament.

Més curt i menys temps
Després d’avaluar el suggeriment dels veïns, l’Ajuntament ha decidit escurçar en 40 metres el tram 3 i tancar-lo a la meitat de la plaça de Catalunya, en comptes de fer-ho al carrer d’Antoni Gaudí. D’aquesta manera es garanteix l’operativitat del segon gual de la plaça, que servirà de sortida des del pàrquing de la Cooperativa i de tot el veïnat que utilitza el torrent de casa Bru.

Aquesta solució permet alliberar un accés a la Riera, dona més fluïdesa al trànsit interior i afavoreix el proveïment del Mercat Municipal. Per millorar la seguretat, l’Ajuntament ha dissenyat un recorregut circular d’una sola direcció a través de la Rampa, Caterina Albert i el torrent de casa Bru, en sentit descendent.

Amb els mateixos propòsits, restarà prohibit l’estacionament de vehicles als carrers d’Antoni Gaudí, Antonio Machado i torrent del Doctor Barrera.

A partir d’ara, els residents a la part alta de la Riera tenen com a circuit alternatiu el Camí de la Serra i la Molassa.

Emergències
En cas d’emergència, l’Ajuntament ha habilitat el camí particular de can Gassó perquè els vehicles de Bombers i ambulàncies puguin accedir al poble des de Sant Berger. El pas està tancat amb cadenat, i únicament es pot fer amb acompanyament de la Policia Local. Des de la Regidoria de Sanitat es recomana que les persones amb mobilitat reduïda truquin al consultori amb antelació per avaluar la possibilitat de ser visitades a domicili.

Altres qüestions
Tal com preveu el projecte, a més de la connexió i entrada en servei del nou col·lector a mida que es va instal·lant, la canonada vella es farceix amb formigó perquè no col·lapsi i provoqui esvorancs. Els Serveis Tècnics també han estimat oportú integrar en la nova xarxa de clavegueram l’antic sobreeixidor que hi ha a l’alçada del torrent de les Monges amb l’objectiu de maximitzar la seguretat de la infraestructura i evitar que la canonada no entri mai més en càrrega i inundi els habitatges.

Aprofitant les obres i amb l’objectiu de disminuir afectacions futures, l’Ajuntament ha coordinat altres actuacions que estaven pendents a l’entorn de la Riera. En concret, les companyies de serveis de telefonia i electricitat faran un creuament transversal de les respectives línies de distribució, i s’intentarà que el tall del tram 3 coincideixi amb els treballs d’enderroc d’un habitatge situat a la cantonada del carrer d’Antoni Gaudí.
Llegir més ...

Destinen 80.000 euros a millores de l’escola El Cim

pati vell i nouL’Ajuntament està aprofitant els mesos d’estiu per executar les millores que tenia consignades en el pressupost municipal de 2018 per a l’escola El Cim, per un import superior als 60.000 euros. També la Generalitat, a través del Departament d’Ensenyament, hi ha previst una inversió de 18.000 euros.

Per part del municipi, aquesta setmana s'han destinat més de 40.000 euros a diversos treballs de pavimentació al pati que utilitzen els alumnes d’educació infantil, amb l'aplicació d'una micro-barreja bituminosa amb una imprimació especial de morter acrílic i un acabat de pigments blaus (a les fotografies podeu veure el pati abans i després de l'actuació). Més endavant, la brigada construirà un nou sorral al pati gran per completar la instal·lació de jocs, circuits i cabanes que els voluntaris de l’Associació de Mares i Pares (AMPA) han fet mitjançant la recuperació i restauració de barques antigues, pneumàtics i troncs de fusta.

talús camí escolar 01En compliment de la normativa de riscos laborals, també durant l’agost s’instal·larà a la teulada una línia de vida, per valor de 6.300 euros. Es tracta d’un cable que permet accedir-hi risc de caure per recuperar pilotes, canviar teules o tapar degoters. En els darrers temps també s’han instal·lat malles geotèxtils als talussos de la zona verda adjacent al poliesportiu per evitar la caiguda de rocs i sauló al camí escolar.

Les actuacions a l’escola finalitzaran la primera setmana de setembre amb la substitució de 30 punts de llum per d’altres de tecnologia LED. Aquesta mesura està dotada amb 12.000 euros i redundarà en l’estalvi energètic i la millora de les condicions d’il·luminació dins les aules.

Totes aquestes inversions s’afegeixen al pagament de les factures d’aigua, calefacció i electricitat, així com a les despeses associades al manteniment de l’edifici que regularment realitza el conserge i la brigada, o que requereixen la contractació d’alguna empresa especialitzada.

Protecció contra incendis
Per evitar la propagació del foc en cas d’incendi, la Generalitat sectoritzarà les dues escales interiors de l’edifici mitjançant la formació de sengles envans amb plaques guix ignífugues i la col·locació de portes tallafoc al primer pis. També se substituiran les respectives portes situades a la planta baixa, així com les dues del menjador, per d’altres amb tanca antipànic i sortida cap a l’exterior per facilitar l’evacuació des de dins en cas d’emergència. Aprofitant l’avinentesa, es refaran i s'adaptaran a la normativa vigent les baranes d’ambdues escales i s'aprofitarà perquè les rampes també tinguin el seu passamà.
Llegir més ...

Regalen un viatge en avió més hotel per llegir tres llibres

passaportsLa Biblioteca i el Casal de Joves de Teià s’han empescat dos premis per fomentar la lectura entre els adolescents de 13 a 17 anys i els joves de 18 a 30. Són els anomenats Passaport 12-17 i Passaport +18.

La idea va sorgir després de crear recentment un club de lectura conjunt per a joves, amb la intenció d’estendre l’experiència del passaport infantil a l’aventura per a menors de 12 anys a altres franges d’edat que n’estaven al marge. “Teníem clar que calia inventar un producte específic”, diu el regidor de Joventut, Andreu Porta i Espelt. “La dificultat era saber què donàvem de premi, ja que havia de ser alguna cosa molt atractiva i que no estigués relacionada precisament amb la lectura si volíem captar l’atenció de nous públics”, admet.

Al final, la solució l’han donada els mateixos interessats. El grup de corresponsals als instituts de secundària ha proposat que la recompensa al passaport 12-17 siguin dues entrades a Port Aventura. Per la seva part, els membres del nou grup de joves que ara ha començat a rutllar han plantejat com a premi un viatge de cap de setmana a una capital europea.

Amb aquesta intenció, la Regidoria es va posar en contacte amb l’empresa Waynabox, que serà la proveïdora del vol i l’allotjament. “La gràcia és que marxes un cap de setmana a un preu molt competitiu, però no coneixes la destinació fins dos dies abans”, explica Porta.

De fet, el patrocinador ha facilitat un codi de descompte de 10 euros per a tots els teianencs que vulguin fer ús dels seus serveis, independentment de la seva edat. Per beneficiar-se de l’oferta només cal accedir a la pàgina web de Waynabox i introduir el codi leer_viajar.
Llegir més ...

Revisaran el protocol en cas de tempesta mentre durin les obres de la Riera

rieradaAquest matí s’ha produït una forta tempesta al litoral del Barcelonès i el Maresme que entre les 9.30 i les 12h ha deixat més 40 litres per metre quadrat a Badalona en només mitja hora. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, a Cabrils també s'han superat els 21 litres en 30 minuts.

A Teià, el xàfec ha provocat una rierada que ha inundat les plantes baixes de dos habitatges (un al tram inferior del passeig de la Riera i un altre prop del passatge de can Feu) i ha causat nombroses afectacions a la via pública. Algunes voreres han quedat impracticables durant una bona estona, sobrepassades per la làmina d’aigua i plenes de pedres i restes de canyes i branques. En alguns trams, la força del corrent ha aixecat l’asfalt i ha provocat esvorancs a la calçada. També s’han registrat desperfectes a les vies d’accés a les urbanitzacions de muntanya i als principals torrents de la població.

Des de primera hora, els efectius de les diverses àrees de l’Ajuntament s’han activat per solucionar totes les incidències i mirar de restablir la normalitat al més aviat possible.

rierada1607Afectacions a les obres
La rierada ha afectat particularment les obres de renovació del clavegueram que aquests dies es realitzen entre el carrer de Josep Puigoriol i el torrent de les Monges. Coincidint amb les primeres precipitacions s’ha donat l’ordre als treballadors d’evacuar la calçada i retirar la maquinària i les tanques de seguretat i senyalització de la llera, però la rapidesa de l’avinguda no ha permès completar l’operació.

Juntament amb l’arrossegament d’algunes eines i materials d’obra, l’aigua s’ha endut alguns contenidors i ha desplaçat alguns vehicles estacionats.

Per tal d'evitar més episodis com aquest en el futur, els Serveis Tècnics Municipals han emplaçat l’empresa constructora a revisar el protocol d'actuació en cas de rierada, “extremant la previsió d'alerta i incrementant la neteja d'obra prèvia per reduir així el temps d'actuació”. En concret, “s'instarà a la direcció d'obra i als responsables de coordinació de seguretat i salut a modificar-lo per tal que sigui més efectiu”.

Segons els responsables municipals, “qualsevol reclamació que vulguin presentar els propietaris dels cotxes que han resultat colpejats per les tanques de l’obra s’haurà de dirigir a l’empresa constructora”, que té una assegurança contractada per fer front a aquests perjudicis.
Llegir més ...

Retiren la fusta cremada per regenerar la zona de l’incendi

incendi2018aDes de principis de mes s’estan duent a terme treballs de regeneració a la zona afectada per l’incendi forestal del 18 de juliol de l’any passat, a la finca del Cau de la Guineu de Teià.

En concret, els treballs afecten la zona cremada, que té una superfície de 14 hectàrees, i una zona contigua de 9 hectàrees més on es farà una aclarida dels pins i se seleccionaran les alzines per tal d’afavorir-ne el creixement.

Aquesta actuació té un pressupost de 26.000 euros i forma part del Programa marc anual per a 2018 de l’Associació de Propietaris Forestals de la Serralada Litoral Central, que compta amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona.

La intervenció durarà aproximadament tres mesos i consisteix en la tallada i retirada dels exemplars de pi pinyer calcinats, que es destinaran a fusta de serra i a fusta de trituració per fer-ne paper. Les restes més petites es trossejaran in situ i es deixaran esteses a terra per combatre l’erosió, sobretot en les zones de més pendent.

Conciliació amb els veïns
Els primers dies, la jornada laboral dels brigadistes forestals que realitzen aquesta tasca començava a trenc d’alba per tal d’evitar les hores de major insolació i tenint en compte que es tracta de treballs d'interès general dins el període de màxim perill d’incendi. A partir d’ara, les queixes pel soroll de les serres mecàniques ha motivat que l'hora d'inici s'endarrereixi per conciliar la feina amb el descans dels veïns.
Llegir més ...

Acaben la franja contra el foc del Pi de l’Indià i comencen la de Sant Berger

IMG 20170810 WA0007Amb l’arribada d’un equip especialista en treballs de poda en alçada, demà dimecres 11 de juliol és previst que es tanquin els darrers serrells dels treballs d’obertura de la franja de prevenció d’incendis que es van dur a terme a la urbanització del Pi de l’Indià durant la passada tardor.

La conclusió d’aquesta actuació coincideix amb l’inici dels treballs consistents a reduir la densitat de l’arbrat i l’estassada del sotabosc en un perímetre de 25 metres al voltant de Sant Berger. D’aquesta manera, aquest veïnat s’afegeix a la llista formada per la Molassa, les Delícies, Gran Vista i Santa Fe-Assumpció-Paradís que ja tenen obertes les corresponents franges de baixa combustibilitat, d’acord amb la Llei 5/2003 de Mesures de Prevenció dels Incendis Forestals.

Aquests treballs tenen un cost de 8.132 euros (6.722 euros d’execució i 1.410 de direcció d’obra), que han estat íntegrament assumits per l’Ajuntament. A partir de llavors, les feines de manteniment que s’hi hauran de fer tindran caràcter biennal i el seu cost serà repercutit als residents del barri mitjançant el cobrament d’una taxa, com passa a la resta de nuclis de la població.

En principi, és previst que la feina quedi enllestida el 20 de juliol, coincidint de ple amb el període de màxim risc d’incendi, després d’una primavera molt plujosa.
Llegir més ...

Finalitzen les obres del pont de l’autopista

pont001Aquest matí, l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha visitat les obres de millora i condicionament que durant aquests mesos s’han realitzat al pont de l’autopista de l’avinguda John Fitzgerald Kennedy, acompanyat pel director de la Xarxa Invicat-Abertis, Òscar Gasulla, i el seu gerent, Ramon Chesa.

Amb aquesta inspecció, l’Ajuntament i l’empresa concessionària de la C-32 certifiquen l’assoliment dels compromisos adquirits en el conveni que van subscriure el febrer de 2017. A l'espera de realitzar les proves d'il·luminació, Bosch ha expressat el seu agraïment a Abertis i s’ha mostrat “molt satisfet per la millora de la seguretat dels usuaris”.

D’acord amb el pacte subscrit, I’empresa ha dut a terme sobre el viaducte obres per valor de 133.145 euros, més IVA. Les actuacions realitzades inclouen la reparació de l’estructura del pont i les juntes de dilatació, així com la renovació de les voreres i el paviment de la calçada superior. Per augmentar la seguretat dels seus usuaris s’han construït dues barreres laterals de formigó amb l’objectiu de separar i protegir la zona de pas dels vianants de l’espai per als vehicles.

A partir d’ara, Invicat es responsabilitzarà del manteniment dels elements estructurals de pont (piles, estreps, cimentacions, taulell i impostes), mentre que l’Ajuntament haurà de fer-se càrrec del paviment de la calçada i les voreres, així com de les juntes de dilatació, les baranes, l’enllumenat i la senyalització horitzontal i vertical. A més, el conveni estableix que les dues parts es comunicaran mútuament “qualsevol defecte o mal estat que detectin en els elements respectius”.
Llegir més ...

Diumenge 8 de juliol, ‘Mulla’t’ per l’esclerosi

mullat 18El pròxim diumenge 8 de juliol, Teià se sumarà al 25è aniversari de la campanya Mulla't per l'esclerosi múltiple, que té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania i recaptar fons per dedicar-los a millorar la qualitat de vida dels 7.000 catalans afectats per aquesta malaltia amb serveis de neurorehabilitació i d'inserció laboral.

La iniciativa està impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i, en el cas de Teià, aquest compromís solidari es plasmarà en una capbussada col·lectiva a les piscines municipals de Sant Berger. Aquell dia, l'Ajuntament cedirà a la FEM la recaptació íntegra de la venda d'entrades a les instal·lacions, que en l'edició de l'any passat va ascendir a 593 euros.

En el mateix recinte, d’11 a 13h, els nens i nenes rebran un suc i podran gaudir d’inflables aquàtics per 1 euro. A més, durant tota la jornada es podran adquirir productes a favor de la Fundació. Enguany, la imatge de la campanya i dels articles en venda (llibretes, tovalloles, samarretes i necessers) ha estat realitzada pel dissenyador Javier Mariscal. Si el dia 8 no hi sereu, però voleu col·laborar-hi, sapigueu que teniu tot aquest material en exposició i venda al Poliesportiu Municipal El Cim.

Un gest per l’ELA
El passat 21 de juny va ser el Dia Mundial de l'esclerosi lateral amiotròfica i l'Ajuntament de Teià es va afegir a la campanya Fes un gest per l'ELA que promou la Fundació Miquel Valls, de Calella, en suport a la recerca i a les famílies dels afectats per aquesta malaltia neurodegenerativa.
Llegir més ...
Subscripció a aquest canal RSS

CERCAR

pressupostosParti
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
PISCINES2018
enllumenat
suvbencions2018
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.