Apreta intro per cercar
93 555 12 34

SERVEIS

 

Butlletí 112   [Octubre 2010]

Benvinguts a la Festa Major!Encara no hem acabat de recuperar-nos de l'estiu i les vacances, que ja tenim aquí Sant Martí, la Festa Major del nostre poble. I l'emprendrem com cada any, resant perquè Sant Pere, patró del poble veí, ens doni un cop de mà amb la meteorologia. I és que la nostra Festa és així: el fred de novembre a recer del caliu de les persones que omplirem places i carrers per fer d'aquests, uns dies molt especials. Per això la nostra Festa és diferent a la d'altres muni-cipis, per això ens la sentim com un senyal d'identitat.

La Festa d'enguany, la podeu descobrir a les planes d'aquest programa, però hi ha quelcom més que no trobareu en aquest llibret i que ensumareu només trepitjar el carrer els dies de la Festa: La il·lusió. La il·lusió de retrobar-nos amb els amics i familiars, conversar, riure i participar dels actes. La il·lusió de compartir una taula a prop la llar de foc o l'estufa, amb l'escudella, carn d'olla i el relleno. La il·lusió de conquerir carrers i places perquè durant un temps canviïn de dimensió i es converteixin en l'infern o una terra de ge-gants. La il·lusió de veure els nostres fillsi fillesballant, estirant una corda o trencant l'olla... Ho veieu? Tot això ja il·lusionava els nostres avantpassats quan arribava la Festa Major. Ells ho celebraven potser de manera més sen-zilla i es divertien tant com nosaltres ho farem aquest novembre. O potser més! No hem canviat tant. Segur que també en tenien de problemes, com nosaltres avui, però aquests actes festius, tot i la seva senzillesa, tenien i tenen la intenció de compartir quelcom amb els veïns i veïnes. I això és l'essència de la Festa Major, avui i fa cent anys.

Cal deixar de banda les preocupacions quotidianes per uns dies i compar-tir, conviure i fer palès que els nostres carrers i places són espais ideals per re-trobar-se i divertir-se. Tant de bo poguéssim allargassar-ho finspassat la festa i alleugerir els problemes que la crisi ha portat a algunes llars del poble.

Condicionats pel moment que estem vivint, la Comissió de Festes i les entitats han hagut de treure enginy de sota les pedres i fer un esforç per acon-seguir una festa vistosa i participativa amb menys recursos. Vull agrair espe-cialment als que ho han fet possible: la regidora de Cultura Emma Peiró, la Comissió de Festes, les entitats i el personal municipal (de Cultura, Brigada i Policia). A tots moltes gràcies.

Gaudiu la Festa Major minut a minut.
Visca Sant Martí!

Josep Botey
Alcalde de Teià

 
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat