Apreta intro per cercar
93 555 12 34

SERVEIS

 

Butlletí 110   []

Un bany de cultura per Sant Jordi!

Diu la llegenda que un drac ferotge i terrible assolava els voltants de la vila de Montblanc. El terror regnava a tota la contrada, que veia com dia a dia, el monstre causava la mort de persones i ramats sencers .
Els habitants, cansats de viure amb aquesta por i veient l'estrall que ocasionava la fera, van decidir oferir cada dia una persona diferent al monstre per tenir-lo ben tip i evitar així les seves visites a la vila. L'elecció es faria mitjançant un sorteig entre tot el veïnat i aquell que destinés la sort seria lliurat a la terrible fera.
Així es va fer durant molt de temps, i el monstre devia estar satisfet, ja que deixava de fer els estralls que havia fet fins aleshores. La sort, però, va voler que un dia fos la princesa la destinada a morir. Alguns ciutadans, desconcertats amb la notícia, es van oferir per reemplaçar-la, però el rei fou sever i va decidir que, com qualsevol altre dels seus súbdits, la princesa havia de complir les normes i hauria de ser sacrificada. Ella, assumint la tragèdia, s'encaminà amb tristesa cap al llac on residia la fera.
I tot just quan la princesa estava a punt de ser devorada pel drac, aparegué un jove cavaller, muntant un cavall blanc i amb una armadura daurada i lluent. Es tractava del cavaller Sant Jordi, que sense por, va ferir de mort la fera amb un cop de llança. De la sang del drac en va néixer una rosa ben vermella i exuberant, que el cavaller agafà i regalà a la princesa, que sempre més estigué agraïda al ca valler que li salvà la vida.
Aquesta és la llegenda que dóna sentit al dia en què, catalans i catalanes celebrem Sant Jordi combinant dues antigues tradicions: L'obsequi d'un llibre a l'estimat, coincidint amb el Dia del Llibre; i el costum de regalar una rosa a l'estimada. I així, un cop més celebrem la Diada de Sant Jordi, patró de Catalunya i Dia del Llibre i de la Rosa, on de nou, els carrers de pobles i ciutats s'ompliran de parades de llibres i roses.
A Teià, aprofitem aquesta diada per celebrar la Setmana Cultural, una setmana destinada a promoure la cultura i donar difusió a una de les eines més importants del desenvolupament educatiu de l'home: el llibre.
Durant aquesta setmana podrem gaudir d'exposicions, tallers, lectures de versos i contes, concerts i l'esperat lliurament de premis de la Mostra
Literària. 
Tot un seguit d'activitats destinades a fer-nos gaudir, un any més, de la cultura i els llibres!
 
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat