Apreta intro per cercar
93 555 12 34

El ple aprova el projecte d’adequació de la pista de l’AE Teià

Imprimir correu electrònic

AE01El ple municipal del passat 26 de setembre va aprovar de forma definitiva el projecte tècnic d’arranjament de la pista esportiva de l’Agrupació Esportiva Teià amb els vots a favor d’ERC-Compromís amb Teià, al govern, i de JxCat i GT, a l’oposició. Els grup municipal de Cs s’hi va abstenir i el PSC hi va votar en contra.

Tal com ja vam informar el mes de juliol amb motiu de l’aprovació inicial del projecte, les obres a realitzar estan valorades en 268.790 euros, que seran assumits íntegrament per l’Ajuntament a canvi de la cessió de l’ús de les instal·lacions durant un període de 50 anys, prorrogables durant 25 anys més. A tal efecte, el club i l’Ajuntament van subscriure un conveni el febrer de 2018 que preveia escripturar la constitució del dret de superfície en el Registre de la Propietat.

Per poder licitar l’obra i completar la tramitació de l’expedient, el ple de l’Ajuntament va haver de resoldre abans les al·legacions presentades pel PSC durant el termini d’informació pública. En el seu escrit, el PSC sostenia que “l’arranjament i manteniment de la pista de bàsquet xoca frontalment amb la destinació que preveu el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)”. En concret, el PSC esgrimia que la Memòria del POUM planteja a la pista de bàsquet “una millora urbana amb la creació d’un espai qualitatiu amb un aparcament soterrat” per resoldre “el greu dèficit d’aparcament públic per als vehicles privats”.

En conseqüència, el PSC considera que “l’Ajuntament hauria d’aturar definitivament el projecte de rehabilitació i manteniment durant 75 anys d’una pista de bàsquet insostenible” i advoca per “expropiar els sòls o obtenir d’alguna forma la cessió per crear-hi un aparcament públic”. Pel que fa a l’activitat esportiva que s’hi preveu desenvolupar, el PSC estima que “si l’equip de govern considera necessari que l’AE Teià pugui jugar a l’aire lliure els dies que faci sol i li vingui bé, doncs podria posar-hi a disposició la pista descoberta del poliesportiu”.

El regidor socialista, Joaquim Roca, va exposar que “el POUM obliga el propietari a mantenir la pista en bon estat de conservació, però no habilita l’Ajuntament a destinar-hi recursos públics. No volem ni pensar que el conveni obeeixi a altres interessos”. I va advertir que el document conté “clàusules de nul·litat de ple dret que estem disposats a activar, si el govern no rectifica”.

Roca va precisar que “no demanem l’expropiació per construir un espai qualitatiu. Podem trobar altres vies”, i va apuntar que “de moment n’hi ha prou amb un aparcament a peu de carrer que serveixi per a activitats puntuals a l’aire lliure i que no hipotequi el POUM”.

AE02Les objeccions del PSC van ser desestimades basant-se en sengles informes dels serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament. Com a responsable de l’àrea d’Urbanisme, l’alcalde, Andreu Bosch, va explicar que, a nivell normatiu, la zonificació del POUM “classifica el terreny com a equipament esportiu, més enllà de la consideració que l’equip redactor va fer en la Memòria de la necessitat imperiosa de trobar places d’aparcament al centre urbà”.

Bosch va apel·lar a “l’interès general del poble” per explicar “com s’ha gestat aquest projecte”. L’alcalde va relatar que “és una feina de tot el mandat anterior i de les converses amb la junta de l’AE Teià per donar viabilitat a un equipament que considerem clau per al municipi” i va defensar que “no és una dèria del partit de govern”, sinó que es tracta d’un “projecte consensuat, treballat i polit pels grups d’ERC-Compromís amb Teià, JxCat i GT”.

Per aquesta raó, Bosch va considerar que el PSC havia fet “una insinuació ofensiva que atempta contra l’honorabilitat de l’anterior govern i l’acord de ple de l’any 2018 pres per unanimitat” i va exigir que fos retirada. El portaveu socialista va tancar la polèmica aclarint que “no veiem altres interessos estranys”.

Nou aparcament
L’alcalde va admetre que al centre del poble hi ha dèficit d’aparcament. “Per això -va dir- es van habilitar tres espais provisionals coincidint amb les obres de renovació del clavegueram”. Bosch va comunicar que els serveis tècnics municipals estan enllestint els serrells perquè el pàrquing de can Bruguera pugui esdevenir definitiu, mitjançant una modificació puntual del POUM. Es tractaria d’una cessió de sòl totalment urbanitzada -i no de sorra, com ara- amb capacitat per a 100 vehicles.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat