Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Teià restringeix l’accés al medi natural fins dissabte

Imprimir correu electrònic

Risc incendiAquesta setmana, la Generalitat ha activat la fase d’alerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) davant la situació meteorològica i el fet que gairebé tot el país es troba en risc alt (nivell 2) o extrem (nivell 3) d’incendi forestal, d’acord amb el Pla Alfa que diàriament elabora el cos d’Agents Rurals.

Per tot plegat, dimarts va entrar en vigor el contingut de la resolució INT/2953/2023 sobre mesures urgents en matèria d’incendis forestals, que estableix diverses prohibicions i limitacions pel que fa a les activitats de lleure (casals, colònies, campaments, sortides i excursions) en el medi natural, així com a l’ús de maquinària agrícola i de qualsevol altra índole (bufadors, serres radials i similars) a menys de 500 metres de zona forestal i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles.

De conformitat amb aquesta resolució, el mateix dia 22 l’Ajuntament de Teià va aprovar la publicació un ban de l’Alcaldia que informa a la ciutadania de l’adopció d’aquestes mesures de prevenció durant els dies que duri l’activació la fase d’alerta del Pla INFOCAT, que està previst que s’allargui fins dissabte, coincidint amb la finalització de l’onada de calor i l’arribada d’un canvi de temps que podria fer baixar les temperatures mitjanes fins a 10 graus centígrads.

Limitacions d’accés

Tant l’ordre del Departament d’Interior com el ban de l’Alcaldia prohibeixen expressament “el transport dels productes forestals dins del bosc entre les 13 i les 20h” i estableixen “la limitació de la circulació motoritzada en el medi natural”, llevat de les persones que hi resideixen. A Teià, aquesta restricció afecta totes les vies i pistes que condueixen al Parc de la Serralada Litoral, com és el cas del camí de la Serra, el torrent d’Aroles o el camí de la Cornisa. A aquest efecte, la Policia Local, en coordinació amb el Consorci del Parc, ha senyalitzat tots els accessos amb rètols informatius on s’adverteix del risc d’incendit i es pot llegir el contingut de les dues resolucions.

Tal com han explicat des del Departament d'Acció Climàtica, les mesures pretenen reduir la freqüentació dels espais naturals els dies de màxim perill d'incendi amb dos objectius: minimitzar que s'originin focs per causes antròpiques i reduir els riscos personals i la pèrdua de vides humanes en cas d'emergència.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat