Apreta intro per cercar
93 555 12 34

GdT i CaT+ERC governaran en coalició per garantir l’estabilitat

Imprimir correu electrònic

signatura pacteAvui dissabte, 10 de juny, s’ha anunciat l’acord al qual han arribat Gent de Teià i Compromís amb Teià + ERC per governar junts durant els propers quatre anys. El pacte de govern s’ha segellat aquest matí a la sala de regidors i regidores de l’Ajuntament per part de les respectives caps de llista, Gemma Rosell i Èrica Busto, en un acte que ha comptat amb la presència de la resta d’electes de les dues formacions: Abel Ballesteros, Núria Andinyac i Montse Tarradas de GdT, i Lluís Ribas, Montse Riera i Marià Espel de CaT-ERC.

Resultat electoral

La candidatura de GdT va ser la guanyadora de les eleccions del passat 28 de maig amb 805 vots. La llista de CaT+ERC en va obtenir 692. Aquest resultat va reportar 4 regidors a cada candidatura. La suma dels dos grups donarà pas a un govern de coalició amb majoria absoluta en un plenari format per 13 edils.

Govern estable

En l’acord assolit, les dues forces polítiques expressen “la voluntat de formar un govern d’estabilitat i de governabilitat basat en paràmetres de respecte mutu, de treball en equip amb rigor i planificació, i de bon govern, amb mecanismes de transparència i proximitat a la ciutadania, al servei de Teià, dels teianencs i teianenques, i del país”.

Eixos programàtics

El pacte estableix “cinc eixos programàtics en l’àmbit municipalista que hauran de caracteritzar l’acció de govern” al llarg del mandat:

- Optimitzar els recursos humans i els recursos econòmics en favor d’una gestió municipal més eficient (Serveis de Manteniment, Policia Local, organització tècnica i administrativa, oficina electrònica, etc.).

- Afrontar millores en matèria d’infraestructures i manteniment de la via pública i edificis municipals (neteja viària, zones verdes, mobiliari urbà, etc.).

- Posar en valor l’entorn natural i el patrimoni històric i arquitectònic local com a actius de promoció econòmica i de dinamització cultural i turística del territori: Parc de la Serralada Litoral, DO Alella, Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, Catedral de la Costa i Espai Sant Martí, Fons Batllori Jofré i Fons Gerard Rosés, La Unió, Ca l’Antiga, etc.

- Vetllar pel bon govern a través de mecanismes reals i efectius de participació ciutadana amb mapa de bones pràctiques i gestió transparent; comunicació més àgil amb la ciutadania; reunions periòdiques de barri i d’urbanitzacions; audiències públiques; consultes; trobades obertes amb l’alcaldessa i el govern, etc.

- Redactar un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que vetlli pel creixement sostenible del nombre d’habitants en funció de les infraestructures existents o que puguin existir en el futur. “El pas previ a la redacció del POUM passa per licitar l’avanç de planejament per garantir el procés de participació ciutadana i fixar-ne els criteris urbanístics”.

A més, les dues forces polítiques coincideixen en “la necessitat d’elaborar un Pla d’Actuació Municipal (PAM 2023-2027) en un termini màxim de tres mesos per fixar els punts programàtics prioritaris”.

acord govern 01Alcaldia compartida

El document subscrit es desglossa en quinze acords més, com el que garanteix l’elecció de Gemma Rosell com a alcaldessa en el ple d’investidura que se celebrarà el proper 17 de juny. El pacte també estableix que GdT i CaT-ERC es repartiran l’Alcaldia en dos períodes idèntics de 2 anys, de manera que el 17 de juny de 2025 els seus signants es comprometen a investir Èrica Busto com a alcaldessa. La mateixa simetria s’aplicarà a les tinences d’alcaldia i a la presidència de les quatre comissions informatives.

GdT i CaT+ERC donaran a conèixer el repartiment del cartipàs municipal en ocasió del ple de constitució del nou Ajuntament, el 17 de juny.

Tracte amb l’oposició 

GdT i CaT+ERC es comprometen a “afavorir i garantir un clima de respecte envers els regidors i regidores electes de l’oposició, més enllà de les discrepàncies polítiques i ideològiques, tant en els òrgans col·legiats com en el seguiment de l’acció de govern”. Aquest compromís inclou la voluntat de consensuar prèviament amb els altres grups les dates de celebració dels plens, les comissions informatives i les juntes de portaveus.

Compromís amb l'autodeterminació

L’acord de govern s’acompanya d’un annex referit a l’àmbit supramunicipal en què “el grup de CaT+ERC i els regidors de GdT a títol personal acorden mantenir i ratificar l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)” per tal de “contribuir des del món local al procés d’autodeterminació de Catalunya que promoguin el govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya”.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat