Apreta intro per cercar
93 555 12 34
 
 
Activitats culturals a Teià
Programació esportiva a Teià 2023-24 (infoesports)
 
 
 
 
Activitats culturals a Teià
Activitats culturals a Teià
Programació esportiva a Teià 2023-24 (infoesports)
Programació esportiva a Teià 2023-24 (infoesports)
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Ganxet i il·lustració infantil, plats forts de la Biblioteca per al mes d’octubre

Imprimir correu electrònic

Poema el carrerEl Club d’escriptura de la Biblioteca Municipal de can Llaurador va obrir ahir dilluns la programació del mes d’octubre amb una conversa amb l’escriptora i periodista especialitzada en literatura de viatges Marta Monedero.

Avui dimarts, a les 17.30h, tindrà lloc la presentació del llibre editat per l’Ajuntament amb les dues obres infantils seleccionades d’entre totes les premiades en la 40a fase local de la Mostra Literària del Maresme. Es tracta del conte El planeta dels aliments i del poema El carrer. Els seus autors, Guillem Vall-llovera Orteu i Nil Velasco Andinyac, respectivament, seran els encarregats de llegir cadascuna de les composicions. Ambdues històries han estat il·lustrades per Anna Font.

Públic infantil

Recentment, la Biblioteca ha adquirit un gran número de llibres i còmics destinades al públic infantil i juvenil. A més, el 10 i 24 d’octubre es posarà en marxa un nou cicle de La colla superlectora, el club de lectura adreçat a infants de 3r i 4t de primària. La cita és a les 17h, un cop cada quinze dies.

Justament aquest mes, el vestíbul de la Biblioteca acull l’exposició L’aparador de les meravelles, una mostra itinerant produïda pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil sobre els vuit temes o gèneres en què es classifica la literatura destinada aquesta franja d’edat: històries d’amor, lectures d’aventures, novel·les fantàstiques i ciència-ficció, llibres amb història, narracions d’humor, obres realistes, lectures terrorífiques i novel·les policíaques. La instal·lació està integrada per nou plafons i un centenar de llibres. Si voleu, podeu consultar-ne el catàleg bibliogràfic en aquest enllaç.

El dia 17 a les 17.30h, Fiorenza Alviti oferirà un taller de sensorial per a nens i nenes d’1 a 3 anys inspirat en la filosofia educativa de Reggio Emilia. Els infants podran endinsar-se en el món màgic de les llums, ombres i colors de manera vivencial explorant lliurement amb diversos materials, transparències i projeccions.

Com cada darrer dissabte de mes, el dia 28 a les 11h la Biblioteca posarà a disposició del públic familiar tots els seus recursos lúdics i pedagògics perquè gaudeixin d’una nova sessió de Jocs al voltant de la taula. I el dia 31 a les 17.30h, la companyia La Minúscula farà passar una estona d’allò més entretinguda als infants a partir de 3 anys amb la castanyera Paquita i els seus Contes de tardor.

Públic adult

La Biblioteca és un equipament obert a les entitats, l’activitat cultural i les inquietuds artístiques de la ciutadania. En aquest context, el dia 10 a les 19h el col·lectiu feminista Dones 21 hi organitza la presentació del llibre Coratge sota el foc. Dones nord-americanes a la Guerra Civil Espanyola, a càrrec de la seva autora. Es tracta d’un recull de vint històries personals de dones que van defensar la República i que han estat reconstruïdes per Helena G. Vancells a partir de cartes, diaris i articles (tant de publicats com d’inèdits).

El dia 19 a les 18h, el Racó Poètic i Òmnium Cultural hi oferiran un espectacle que uneix la poesia, la dansa i la percussió. S’anomena Moure les paraules i comptarà amb la participació de SoDansat, Mercè Pomer i Marta Mompart.

Exposició de mandales i curs de ganxet

El 4 d’octubre a les 18h es farà la primera de les quatre sessions per aprendre la tècnica de ganxet c2c (Corner to corner, en anglès) que conduirà l’artista Francesc Espel amb la col·laboració de l’Atelier de Carlota. L’activitat tindrà continuïtat els dies 11, 18 i 25 d’octubre amb l’objectiu que cada participant teixeixi la seva pròpia mandala. La inscripció és gratuïta i oberta a persones de qualsevol edat, si bé per apuntar-s’hi cal saber els punts bàsics de ganxet i portar agulles pròpies.

El taller complementa l’exposició L’art del ganxet: mandales, que es podrà visitar del 3 al 28 d’octubre a la sala polivalent. El mandala és una forma d’art i meditació propi del budisme i l'hinduisme que s’ha fet servir durant segles per relaxar la ment i l’esperit. Quan es combina amb la creativitat del ganxet es creen peces espectaculars, com les realitzades per Francesc Espel. La inauguració oficial es durà a terme dissabte 7 d’octubre a les 11h.

Clubs de lectura

L’oferta de clubs de tertúlia literària de la Biblioteca és extensa, i alguns ja fa dies que van exhaurir les places disponibles. Els dies 11 i 25 a les 19.15h, el Club de lectura de ciència-ficció 450 que dinamitza Francesc Cortés parlarà del llibre Sinsonte, de Walter Tevis; el dia 16 es reuniran el Club d’escriptura (a les 18.30h) i el Club du livre de Glòria Olivella (a les 19h), que debatrà a l’entorn de La femme de Gilles, de Madeleine Bordouxhe; el dia 20 a les 18h serà el torn del Club de lectura que condueix Mercè Pujadas i del llibre Un metge rural, de Franz Kafka, i el dia 26 a les 19h Elisenda Guiu analitzarà l’obra Un dia, de Mercè Rodoreda, en el marc del programa Llegir el teatre.

Agenda

XBM FICCIO EN JOC.png
Divendres, 01 Desembre
17:30
Biblioteca de can Llaurador
CARTELL-cultura-teia_EXMACHINA-16NOV23_page-0001.jpg
Divendres, 01 Desembre
19:30
XBM ok  joc_de_taula.jpg
Dissabte, 02 Desembre
11:00
Biblioteca de can Llaurador
XBM Targeta La Colla Superlectora.png
Dimarts, 05 Desembre
17:00
Biblioteca de can Llaurador
club d escriptura amb vicenç llorca.jpg
Dilluns, 11 Desembre
19:00
Biblioteca de can Llaurador
Passejada marxa nòrdica.jpg
Dimarts, 12 Desembre - 12 Desembre
08:00 - 16:30
hora del conte.jpg
Dimarts, 12 Desembre
17:30
WEB TURANDOT.jpg
Dimecres, 13 Desembre
19:30
Biblioteca de can Llaurador
club du livre.jpg
Dijous, 14 Desembre
19:00
Biblioteca de can Llaurador

Exposicions

marato tv3 imatge.jpg
15 Novembre - 23 Desembre
PARADA DE LLIBRES PER A LA MARATÓ DE TV3
Biblioteca de can Llaurador

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat