Apreta intro per cercar
93 555 12 34
Pressupostos participatius 2024
Lletrescena 2024
Mostra literària 2024
Butlletí municipal 151 - febrer
Pressupostos participatius 2024
Pressupostos participatius 2024
Lletrescena 2024
Lletrescena 2024
Mostra literària 2024
Mostra literària 2024
Butlletí municipal 151 - febrer
Butlletí municipal 151 - febrer
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Teià recupera el torneig d’estiu de futbol sala

Imprimir correu electrònic

Torneig2023 01Des del 26 de juny, la pista de l’Agrupació Esportiva Teià torna a acollir el Torneig de Futbol Sala de La Palma. Es tracta d’una competició històrica que es disputava des del 1978 i que havia estat molt arrelada al poble, amb gran predicament d’equips i espectadors. L’organització de les darreres vuit edicions havia anat a càrrec dels Llubakus, amb el lema A Teià el futbol enganxa.

Tancament i obres

El 27 de juliol de 2016 es va produir, durant la disputa d’un partit, l’esfondrament d’un sector de la graderia a causa d’una patologia en la construcció, la qual cosa va obligar a clausurar el recinte per raons de seguretat. Per posar-hi remei, l’Ajuntament i el club titular de la instal·lació van acordar-ne la cessió al municipi durant un període inicial de 50 anys. A canvi, l’Ajuntament va realitzar les inversions necessàries per posar al dia l’equipament, assumint-ne totes les despeses de manteniment, subministres i l’assegurança de responsabilitat civil.

Represa de la competició

Després de les obres i la legalització dels serveis, la pista va reobrir el juliol de 2021, amb accés lliure a tothom.

Recentment, el Club de Futbol Joventut Teià va presentar a l’Ajuntament una proposta per recuperar el torneig d’estiu. El projecte ha estat redactat per Pau Masdevall, que estudia el Grau en Gestió Esportiva a la Universitat Blanquerna, i s’adequa a les exigències establertes en l’ordenança municipal de regulació de les condicions d’ús de la pista de l’AE Teià.

A nivell esportiu, l’objectiu del torneig és “esdevenir un dels major importància i prestigi dins del món del futbol amateur” del Baix Maresme i atraure “totes les persones que practiquen alguna modalitat de futbol”, més enllà dels professionals i jugadors federats. De fet, “és un esdeveniment totalment diferent a la resta” gràcies “a la combinació del futbol amb un ambient festiu, convivència i diversió”.

A nivell ciutadà, “és un acte social” i “una forma d’oci i entreteniment basada en les relacions intergeneracionals”. Es calcula que cada dia més de 300 persones es reuneixen per veure els partits. Són espectadors de totes les edats, amb vivències i punts de vista diferents: els adults conserven el record d’haver-hi participat o presenciat el torneig, i els més joves se senten atrets per la novetat.

Aquest ambient de sociabilitat i comunitat és veu afavorit, fora del terreny de joc, pel tancament al trànsit del carrer de Pere Noguera entre les set del vespre i la una de la matinada, i l’ampliació temporal de la terrassa del bar adjacent en aquesta franja horària. Segons el seus impulsors, d’aquesta manera “es busca crear una relació entre els jugadors i els espectadors” en “una zona que segueix de certa manera el prepartit i el postpartit”.

TorneigFSJornada inicial

El 26 de juny, la pilota va tornar a rodar per la pista, després dels treballs de renovació de la pintura efectuats amb càrrec a la garantia de les obres. L’alcaldessa, Gemma Rosell, va ser l’encarregada de fer el servei inaugural des del cercle central. Per la seva part, el regidor d’esports, Abel Ballesteros, va rememorar la història del torneig i va felicitar als organitzadors per haver recuperat un esdeveniment social al centre del poble “que tots esperàvem per donar l’inici a l’estiu” amb el desig que “aquesta nova etapa sigui un èxit”.

Equips i classificació

En aquesta edició, el campionat consta de dues categories: la masculina, que consta de 16 equips enquadrats en dos grups, i la femenina, formada per sis equips, amb jugadors i jugadores d’entre 16 i 45 anys.

En total, es disputaran 94 partits de 40 minuts, a raó de tres partits diaris de dilluns a dijous –i quatre divendres i dissabte– durant la fase regular (del 26 de juny al 21 de juliol), i de dimarts a divendres durant les eliminatòries (del 25 al 28 de juliol).

Fins al moment i després de set jornades, Ripa i Werty’s empaten a 6 punts al capdavant del Grup 1 de la categoria masculina, i L’Andaneta encapçala el Grup 2 amb 9 punts. En categoria femenina, el lideratge provisional és per a Xixaneta, amb dues victòries i una derrota.

Les finals es jugaran el dissabte 29 de juliol, a partir de les 21h. Els campions de cada categoria s’enduran mil euros de premi, mentre que els finalistes en rebran 300.

Seguiment en línia

Per tal de seguir de prop l’evolució de la competició, els seus organitzadors, que han adoptat el nom de La Palma Futsal Cup i han rebatejat el camp com a La Palma Stadium, han creat un compte a Instagram i una aplicació especial.

En números rodons, el torneig compta amb un pressupost de 9.000 euros per pagar material, trofeus, premis, assegurança i els arbitratges de la Federació Catalana. Aquestes despeses s’autofinancen mitjançant el preu d’inscripció dels participants i el suport econòmic de patrocinadors locals com La Palma Gran Cafè, Portes i Automatismes Enric i Vila Taliano.

Agenda

web LaVidaBohemia-2.png
Divendres, 01 Març
19:00
casa pol.jpeg
Dissabte, 02 Març
11:00
XBMLa Colla Superlectora.png
Dimarts, 05 Març
17:00
Biblioteca de can Llaurador
enemic meu.jpg
Dimecres, 06 Març
19:15
Biblioteca de can Llaurador
CARTELL GERARD ROSES.JPG
Divendres, 08 Març
19:30
cartell.jpg
Dissabte, 09 Març - 09 Març
06:00 - 19:30
Rotonda Inici de la riera
7.Visita al Celler Marfil.png
Dissabte, 09 Març
11:00
XBM ok  joc_de_taula.jpg
Dissabte, 09 Març
11:00
Biblioteca de can Llaurador

Exposicions

web expo sueño en verso CUBIERTA RECORTADA.jpg
02 Març - 26 Març
"SUEÑO EN VERSO"
Biblioteca de can Llaurador
CARTELL GERARD ROSES.JPG
08 Març - 28 abril

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat