Imprimir aquesta pàgina

El toc de queda nocturn s'allarga fins al 6 d'agost

28 Juliol 2021 ~

Covid incidencia 14 diesEl Govern català va anunciar ahir que sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia la una pròrroga fins al 6 d'agost de les restriccions aprovades el passat 13 de juliol pel Procicat per frenar l'impacte de la cinquena onada de la pandèmia.

Aquestes mesures inclouen la limitació de les reunions socials fins a un màxim de 10 persones i la vigència del toc de queda nocturn d'1 a 6h en un total de 162 municipis. Es tracta de poblacions de més de 5.000 residents amb una incidència acumulada els últims 14 dies superior als 400 casos per cada 100.000 habitants.

Teià, a la llista

A Teià, els indicadors milloren, però molt lentament. La velocitat de contagi, que havia sobrepassat la taxa de reproducció d’1 fixada, disminueix a 0.48, mentre que l'índex de risc baixa a 367 punts, després d’haver-ne superat el miler dies enrere.

Tanmateix, la incidència acumulada les dues últimes setmanes encara sobrepassa el llindar establert per les autoritats sanitàries i se situa en 766, amb un total de 57 casos diagnosticats en aquest període.

Pel que fa a les dades de vacunació, ja hi ha 3.691 teianencs i teianenques amb la pauta completa i 731 persones més a l’espera de rebre la segona dosi. Aquests percentatges representen el 57,5% i l’11,3% de la població.

Pressió hospitalària

La Generalitat justifica l’ampliació temporal de les restriccions per l’explosió de casos que s’ha registrat des de mitjan juny –i que han situat el país com la zona més castigada de tot Europa– i per l’augment de la pressió hospitalària. Després d’assolir el seu punt àlgid el passat 6 de juliol amb 1.960 punts, el risc de rebrot a Catalunya és ara de 929 punts: una dada lleugerament inferior als 1.045 punts del pitjor moment de la segona onada i netament per sobre dels registres oficials corresponents a la primera i la tercera).

Pel que fa als hospitals, en aquests moments hi ha ingressats 2.243 malalts de Covid, 549 dels quals necessiten cures intensives. Els responsables del Departament de Salut han advertit que aquestes xifres s’incrementaran al llarg de les properes setmanes.