Imprimir aquesta pàgina

Un bus connectarà Teià, el Masnou i Alella amb l'hospital de Can Ruti i el centre de Badalona

02 Juny 2021 ~

nou busEl Masnou, Alella i Teià comptaran amb una nova connexió directa amb l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) i altres equipaments sociosanitaris ubicats a Badalona. Els seus impulsors han batejat el servei com a “bus sanitari” perquè la línia també farà parades a l’Institut Guttman, al centre de disminuïts psíquics profunds Can Ruti, el CAP Doctor Robert i el CUAP Badalona. El final de línia serà al carrer del Germà Juli, molt a prop dels jutjats de Badalona, la Tresoreria General de la Seguretat Social, l’Agència Tributària i diversos equipaments públics de la ciutat; com l'Ajuntament, el Museu i l’Hospital Municipal. Per tot aquests motius, el nou servei facilitarà als teianencs i teianenques molts altres tràmits administratius.

teia alella can rutiInici imminent

Es preveu que la línia entri en funcionament el 14 de juny. Funcionarà els dies feiners, de dilluns a divendres. Farà un total de 7 expedicions en cada sentit; 14 en total. Es calcula que, de mitjana, el recorregut es completarà en 45 minuts.

La nova línia tindrà l’origen a la plaça 1 d’octubre de Teià. També hi tindrà una parada la rotonda de Vallbellida i una tercera a l’avinguda de Joan XXIII, ja al Masnou, a prop de la cantonada amb el carrer del Berguedà.

La primera expedició sortirà de Teià a les 7h i, després de fer parades al Masnou i Alella, es dirigirà directament per l’autopista C-32 i els laterals de la B-20 fins a can Ruti. 

Tornada diferent

Les expedicions de tornada faran un recorregut diferent, ja que es dirigiran directament directament cap a Alella, el Masnou i Teià per la C-32, sense tornar a passar per la zona de Can Ruti. És a dir, les persones que vulguin tornar des de l’Hospital Germans Trias i Pujol cap a Teià hauran d’agafar l’autobús a la parada situada a la intersecció dels carrers d'en Prim i del Germà Juli. El darrer viatge en direcció al Baix Maresme sortirà a les 15:45 des d'aquest pount.

Tarifa integrada

Els usuaris de la línia podran utilitzar qualsevol títol de transport de dues zones del sistema tarifari integrat.

Millora històrica

La nova línia serà impulsada i finançada pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, fruit de les negociacions i la feina conjunta que han estat duent a terme els ajuntaments dels tres municipis i la Generalitat de Catalunya. El compromís per estudiar-ne la viabilitat es va adoptar el febrer del 2020 en una reunió amb el director general de Transport i Mobilitat, David Saldoni. Finalment, el passat 6 de maig, els alcaldes de Teià, Andreu Bosch, del Masnou, Jaume Oliveras, i d'Alella, Marc Almendro, van participar en la prova pilot del servei.

La millora de la xarxa donarà resposta a una demanda històrica de la ciutadania i de diversos grups municipals, que al llarg dels anys havien reclamat una connexió directa en transport públic amb el seu hospital de referència.