Imprimir aquesta pàgina

Un terç dels veïns i veïnes de Teià ja han estat vacunats

14 Mai 2021 ~

vacunes 11 maigSegons dades del Departament de Salut del passat dimarts, 11 de maig, 2.117 veïns i veïnes de Teià ja havien rebut almenys una dosi de la vacuna contra la Covid-19, la qual cosa representa el 33% de la població. D’aquestes persones, pràcticament la meitat, 927, havien rebut també la segona dosi. En aquest moment, doncs, el nombre de residents al municipi que tenen la pauta completa s’acosta ja al 15%.

Aquests percentatges de vacunació eren lleugerament superiors als del conjunt del Maresme (que tenia un 28% de primeres dosis i un 13% de segones) i a les poblacions de l’entorn, com el Masnou, Premià de Dalt o Vallromanes.

A Teià, el nombre de persones que fins al moment han estat citades i han rebutjat la vacuna és força baix i tot just arriba al 2%.

Franges d’edat

Per franges d’edat, tenien la pauta completa el 95% dels majors de 80 anys, el 48% de les persones de 70 a 79 anys i el 9% de les d’entre 60 i 69. Aquest últim representa l’únic grup d’edat que ha rebut, fins al moment, la primera punxada amb AstraZeneca. En la resta de casos i en la immensa totalitat de segones dosis s’han administrat els vaccins de Pfizer i, en menor grau, de Moderna.

Casos actiusvacunes 21 de maig

Segons dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, des de l’inici de la pandèmia, el febrer de 2020, a Teià s’haurien registrat un total de 380 casos positius acumulats. Això significa que el 6% de la població hauria patit la malaltia. A data d’avui, 14 de maig, consten com a confirmats sis casos actius que serien a casa seva fent quarantena.

Xerrada informativa

En aquest context, el proper divendres, 21 de maig, l'Ajuntament de Teià organitza a les 18.30h una xerrada sobre les vacunes a La Unió, a càrrec de la doctora Gemma Moncunill. L'activitat és gratuïta i oberta a tothom, però cal inscriure's-hi abans a l'adreça de correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.