Imprimir aquesta pàgina

Reobren els centres comercials i el Poliesportiu augmenta l’aforament, mentre la pandèmia s’estanca

01 Març 2021 ~

Teià molt baixLa pressió assistencial i l’estancament de la situació de pandèmia han empès la Generalitat a mantenir la major part de les restriccions per evitar l’esclat d’una quarta onada. Segueixen vigents, per tant, el toc de queda nocturn de 22 a 6h, el confinament comarcal, la prioritat del teletreball, l’horari restringit a la restauració, l’aforament del 30% a l’activitat comercial i la limitació de la interacció social.

Les úniques novetats, en vigor des d’avui dilluns, fan referència als centres comercials i a l’esport en grup, sota supervisió d’un monitor, tècnic o entrenador.

Activitat comercial

Després de més de set setmanes de tancament obligat per les restriccions contra la Covid-19, avui tornen a obrir els establiments de més de 400 metres quadrats i les botigues dels centres comercials, si bé només poden fer-ho els dies feiners de dilluns a divendres i amb un aforament limitat al 30%.

Activitat esportiva

A partir d’avui s'amplia també l'aforament de les activitats esportives:

- En espais interiors, com el Poliesportiu Municipal El Cim, es passa del límit màxim de sis persones vigent fins ara al 30% de l’aforament, sempre que es compleixin condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades.

En espais tancats s'ha de concertar cita prèvia, és obligatori l’ús de la mascareta i no es poden utilitzar els vestidors.

Des de la setmana passada, els esportistes amb llicència emesa per una federació o per un consell esportiu poden entrenar en els grups estables habituals i participar en les competicions permeses.

- Les instal·lacions i els equipaments esportius a l’aire lliure poden arribar fins al 50% de l’aforament.

- Segueix prohibida la utilització d'equipaments esportius que no estiguin supervisats, com ara el parc de calistènia que hi ha a l’exterior del Poliesportiu.

Estancament general

Després de setmanes de millora acumulada, els indicadors de la pandèmia s’han frenat al conjunt de Catalunya. Respecte de finals de gener, el risc de rebrot ha baixat a la meitat (589 punts a 254), tot i que la velocitat de contagi es torna a enfilar per sobre d’1, a causa de la propagació de noves variants, com la britànica.

Actualment hi ha 1.728 persones hospitalitzades (1.381 menys que fa un mes) i 691 a les Unitats de Cures Intensives (158 menys). En paral·lel, la vacunació s’acosta al 7% de la població: 460.000 els catalans i catalanes n’han rebut la primera dosi, i 190.000 la segona.

Recuperació a Teià

En l’últim mes, a Teià, l’índex de risc ha caigut dels 736 punts de finals de gener als 18 punts actuals, per la qual cosa es considera “molt baix”. En el mateix període, la taxa de reproducció del virus ha passat 0,98 a 0,29.

Grups confinats

Segons fonts del Departament de Salut, en l’última setmana només s’ha diagnosticat un cas positiu a la població, tot i que en aquests moments s’està a l’espera de practicar proves PCR a alguns alumnes i professors després que aquest dissabte les direccions de l’Escola El Cim i de l’Institut Turó d’en Baldiri van activar el protocol de seguretat i van confinar sengles grups de 5è de primària i de 3r d’ESO, respectivament.