Imprimir aquesta pàgina

Es reprèn l’activitat esportiva i les extraescolars fins als 12 anys

22 Febrer 2021 ~

covid 22 febrerAvui dilluns, 22 de febrer, han entrat en vigor les noves mesures aprovades per la Generalitat per contenir la Covid-19, que modifiquen algunes de les restriccions vigents a Catalunya des del 7 de gener. La principal novetat de la resolució del Procicat és la represa de les activitats extraescolar i de lleure en grups reduïts.

Les mesures s'allarguen, inicialment, durant una setmana, fins al 28 de febrer.

Activitats de lleure i extraescolars

- S'autoritzen les activitats extraescolars adreçades a infants d'educació infantil i d'educació primària.

- Els agrupaments escoltes i esplais poden obrir només fins als 12 anys.

- Es poden fer extraescolars d'idiomes, música i dansa fins als 12 anys de forma presencial. La resta es pot fer en línia.

- En tots els casos anteriors, el nombre de participants no pot superar les sis persones, a més de les que formen part del grup bombolla.

- Pel que fa als joves a partir de l'educació secundària, es reprenen les activitats no reglades sempre que mantinguin els grups bombolla de l'activitat lectiva.

Esport escolar i competicions

- S'equipara l'esport federat i els consells esportius, que podran entrenar amb més de sis persones.

- Es reprenen els entrenaments adreçats a infants d'educació infantil i d'educació primària.

- Es reprenen les activitats d’esport escolar a partir de l'educació secundària sempre que mantinguin els grups bombolla de l'activitat lectiva.

- L'esport escolar no pot competir.

- L'esport federat pot competir en les mateixes competicions que hi havia autoritzades.

Afectació a Teià

- El Poliesportiu Municipal El Cim manté l’activitat amb una ocupació global del 30% de l'aforament, sempre amb mascareta i en grups de sis persones com a màxim.

- El camp municipal de futbol de Sant Berger té un límit del 50% de l'aforament.

- La Biblioteca Can Llaurador ofereix els serveis de préstec i consulta, però manté suspeses les activitats presencials.

- La Regidoria de Cultura adapta la seva programació a les restriccions vigents en cada moment: els cursos que es puguin fer de forma telemàtica mantenen el calendari i aquelles activitats que no es puguin fer de forma no presencial s'ajornen fins que la situació ho permeti.

- Fins al 14 de març, es pot visitar l’exposició Davantals subversius a La Unió.

Estancament de les dades

La Generalitat ha relaxat únicament aquestes restriccions a causa de l’estancament de les dades de millora, en espera de comprovar la incidència de les noves soques del virus, com la britànica i la brasilera.

En aquests moments hi ha 2.026 persones ingressades per Covid als hospitals i 613 pacients freus a les UCI.

La velocitat de reproducció de la malaltia es manté estable i ara és de 0,86, mentre que el risc de rebrot se situa en 264 punts.

A Teià, la situació és una mica millor: la taxa reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment és de 0.52 i l’índex de risc és de 113.

Segons dades del Departament de Salut, en els últims 14 dies s’han diagnosticat 18 casos positius a Teià. Per tot plegat, l’Ajuntament demana a tota la població que actuï amb responsabilitat i prevenció per tal d'evitar al màxim el risc de transmissió de la Covid-19.