Imprimir aquesta pàgina

El concurs internacional de perfumeria Mouillette d'Argent bat rècords de participació

17 Febrer 2021 ~

Inscrits 2021La quarta edició del concurs internacional de perfumeria Mouillette d’Argent de Teià comptarà amb un rècord històric de participants, amb 112 perfumistes de 27 països diferents. La majoria dels inscrits procedeixen de l’Estat espanyol, França, Estats Units, Itàlia, Regne Unit, Argentina, Brasil i Alemanya. Destaca la presència, per primer cop, de perfumistes del Japó, Corea del Sud, Malàisia, Grècia o Kuwait.

El concurs internacional Mouillette d’Argent està impulsat per l’Ajuntament de Teià i l’empresa local Ainea Perfums, amb el patrocini del Beauty Cluster.

La violeta, protagonista

Enguany, la violeta serà la flor protagonista de la convocatòria, de manera que totes les fragàncies que s’hi presentin hauran de contenir la seva nota olfactiva. D’aquesta manera, i sempre que la situació sanitària ho permeti, la violeta esdevindrà el “fil conductor” a l’entorn del qual giraran la temàtica i les activitats del Maridatge dels Sentits: el festival de les flors, el perfum i l’enogastronomia. En edicions precedents, les essències seleccionades han estat la flor de la taronja (2018), el gessamí (2019) i el pebre (2020).

Nou guardó

Com a principal novetat del 2021, el jurat del concurs lliurarà dos premis en comptes d’un: un premi per a perfumistes professionals que treballen a la indústria del sector i un altre per a perfumistes independents o freelance. Addicionalment, totes les fragàncies que s’hi presentin competiran pel reconeixement del públic, mitjançant la votació popular.
La cerimònia de lliurament dels tres guardons tindrà lloc el 5 de juny a l’espai d’art de Ca l’Antiga.

Estrella del BOW

Com en l’edició anterior, el concurso Mouillette d’Argent és l’activitat central de la Barcelona Olfaction Week (BOW). Es tracta d’un certamen d’abast mundial organitzat pel Beauty Cluster amb un programa d’activitats al voltant de l’univers del perfum, la ciència olfactiva, la cultura de la bellesa i la indústria de las fragàncies. A causa de la pandèmia, la BOW 2020 es va celebrar de forma virtual i va congregar més de 2.000 participants internacionals.