Imprimir aquesta pàgina

Torna el confinament comarcal i es relaxen algunes restriccions

08 Febrer 2021 ~

8 febrerA partir d’avui dilluns, 8 de febrer, la Generalitat relaxa algunes de les limitacions imposades per contenir els contagis de la Covid-19 en un intent de donar una mica d'aire als sectors més afectats. Les noves mesures tindran una vigència inicial de 14 dies i es revisaran segons quina sigui l'evolució de la pandèmia.

Al peu d’aquesta notícia trobareu el decret del Govern amb les noves mesures. A continuació repassem les principals novetats.

Mobilitat

- Es passa del confinament del municipi de residència a la comarca.

- Com fins ara, es pot sortir del Maresme per atendre familiars vulnerables, recollir fills de parelles separades, anar a la feina o al metge, assistir a manifestacions o actes polítics, entre d’altres.

- Es manté el tancament perimetral de tot Catalunya.

- Segueix vigent el toc de queda nocturn entre les 22 i les 6h.

Bars i restaurants

- S'amplia una hora el servei a taula de bars i restaurants: esmorzars de 7.30 a 10.30h i dinars de 13 a 16.30h.

- En aquestes franges es poden obrir les terrasses i l'aforament a l'interior dels locals es limita al 30%

- Durant la resta del dia, els establiments poden preparar menjar per emportar fins a les 22h i fer lliuraments a domicili fins a les 23h.

Activitat comercial

- Es manté el tancament de cap de setmana de tots els establiments que no siguin considerats essencials.

- Els establiments minoristes tenen l’aforament limitat al 30%.

Cultura

- A partir d’ara, les llibreries podran obrir el cap de setmana, encara que no venguin premsa diària.

- La Biblioteca Municipal Can Llaurador ofereix els serveis de lectura i préstec, però no hi organitzarà activitats presencials, com a mínim, fins al 25 de gener.

- A la resta d’equipaments culturals es mantenen les condicions actuals d'aforament del 50%, però es permet l’afluència de visitants de tota la comarca.

- S’autoritzen les activitats semipresencials a les escoles de dansa i música autoritzades pel Departament d’Educació que permeten l'accés a l'àmbit reglat.

Esport

- Els gimnasos i instal·lacions esportives cobertes reobren amb l'aforament limitat al 30%. La mascareta és obligatòria.

- El Poliesportiu Municipal El Cim reprèn l’activitat presencial a l’interior amb grups de 6 persones com a màxim.

- Els clubs esportius poden seguir entrenant, però les competicions esportives continuen suspeses, a excepció de les d'àmbit estatal i professional.

Extraescolars

- Les extraescolars continuen suspeses, a excepció de les activitats que es realitzin en l'entorn escolar dins del grup bombolla.