Campanya cívica contra els excrements de gos a la via pública

prouCaques

Teià disposa des de 2014 d’una nova ordenança reguladora de la tinença d’animals que estableix les vostres obligacions com a ciutadans si teniu una mascota domèstica:
Mantenir l’animal en bones condicions higièniques i sanitàries, així com de benestar i salut, d’acord amb les característiques de cada espècie.
Identificar-lo amb un amb un microxip al vostre centre veterinari. Cada xip porta un número únic i irrepetible que associa les dades de l’animal al seu propietari.
Inscriure’l al Cens Municipal d’animals, si encara no ho heu fet. Disposeu de tres mesos per fer-ho des del seu naixement i de 30 dies des de la data d’adquisició o canvi de residència de l’animal.
Aquest tràmit és gratuït i cal portar el DNI, el document acreditatiu de la identificació de l’animal i el certificat de vacunes. A més, en el cas de gossos potencialment perillosos s’ha d’aportar el certificat mèdic-psicològic de capacitació per a la seva tinença.

A la via pública

• L’animal ha de portar placa identificadora o qualsevol altre mitjà adaptat al collar en què hi consti el nom de la mascota i les dades de la persona que n’és posseïdora.
• Els gossos han d’anar lligats amb la corresponent corretja.
• Els gossos potencialment perillosos han de dur morrió.
• No és permesa la presència d’animals als parcs infantils.
• No es pot alimentar ni rentar els animals a la via pública.
• Està prohibit que els animals s’amorrin a la boca de les fonts públiques i que orinin en parcs infantils, zones d’esbarjo i façanes d’edificis.

Recollida de defecacions

Es prohibeix deixar les deposicions fecals dels gossos i altres animals al carrer i, especialment, als parcs infantils i zones d’esbarjo.
La persona que està al càrrec de l’animal resta obligada a recollir del terra els seus excrements i a depositar-los als llocs adequats que estableix l’Ajuntament.

INFRACCIONS I SANCIONS

L’ordenança preveu sancions econòmiques davant la comissió de determinades infraccions administratives.
No retirar les deposicions dels animals de la via pública es considera una falta greu que pot donar lloc a una sanció d’entre 151 euros i 1.500 euros.

Tant les persones que teniu un gos censat al municipi com les que vingueu a censar-lo a partir d’ara rebreu com a obsequi un portabosses per a les vostres mascotes.

Tornar al principi

CERCAR

pressupostosParti
maridatgeEnquesta
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
PISCINES2018
enllumenat
suvbencions2018
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.