caenfrdeites

El Casal de Joves ofereix assistència educativa en línia

Imprimir correu electrònic

aula destudiDies enrere, el Departament d’Educació de la Generalitat va confirmar que els curs escolar no acabarà de forma presencial i que durant el tercer trimestre es reforçarà el treball en línia, l’autoaprenentatge i la interacció telemàtica amb els estudiants a través de plataformes educatives segures.

En aquest context, la Regidoria de Cicles de Vida i el Casal de Joves han ideat una aula d’estudi virtual. Es tracta d’un servei de suport als alumnes de primària i secundària de Teià que serà dinamitzat pels corresponsals del Casal de Joves: estudiants de Batxillerat de 16 a 18 anys que s’ofereixen com a voluntaris per donar un cop de mà als nois i noies de l’Escola El Cim i de l’Institut Turó d’en Baldiri.

La iniciativa és totalment altruista i gratuïta, tot i que existeix la possibilitat que si l’alumne congenia amb el seu correponsal més endavant pugui esdevenir el seu professor particular.

Sessions de 30 minuts

El dinamitzador de Joventut, Marc Panal, aclareix que “no són classes particulars. Són suports puntuals a estudiants que tinguin dificultats fer alguns exercicis”. L’aula virtual també ha estat concebuda “per alleugerir la feina als pares i mares que aquests dies estan fent de professors particulars dels seus fills”.

Segons les assignatures que necessitin reforçar, el Casal de Joves posarà l’alumne en relació amb un corresponsal o un altre. “Els distribuïm per competències o àrees d’interès”, assenyala.

El primer contacte s’estableix per correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Aleshores, explica Panal, “demanem als alumnes una mica més d’informació: edat, curs, en quines assignatures necessiten ajut, quina disponibilitat horària tenen i de quins sistemes de connexió disposen”. El dinamitzador explica que es donen totes les facilitats: Skype, Zoom, Jitsi... Fins i tot WhatApp.

Són connexions de 30 minuts, un cop a la setmana com a molt. “Si hi ha un alumne que realment ho necessita molt, ho podem revisar i fer-ne alguna més. Únicament els demanem que tinguin preparats els dubtes i que els enviïn abans perquè el corresponsal s’ho pugui preparar”.

La filosofia del projecte és clara: “No t’ensenyo a fer això, sinó que t’ajudo a fer això”.

Casal 01Altres activitats i serveis

Des de l’inici del confinament, el Casal de Joves i els seus corresponsals han posat en marxa diverses activitats destinades als adolescents i joves de Teià, algunes de lúdiques i d’altres de suport. A continuació us en ressenyem dues:

Necessites parlar? Es tracta d’un servei d’informació i assistència en línia en què el tècnic municipal de Joventut atèn els dubtes i els neguits sobre temes diversos plantejats pels joves i adolescents a través de dos canals de contacte:
- Per Skype: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
- Per WhatsApp: 671 04 74 82
- A Instagram, a través del servei de missatgeria: @casaldejovesteia

Classes de ioga. Cada dilluns a les 18.30h, els corresponsals del Casal fan una sessió de ioga en directe per als joves que vulguin. Per participar-hi cal enviar abans un WhatsApp al 671 04 74 82.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites