caenfrdeites

Teià repartirà mascaretes a domicili per a tothom

Imprimir correu electrònic

mascaretes nensL’Ajuntament ha anunciat que aviat començarà a distribuir mascaretes a tots els residents al municipi. El repartiment es farà porta a porta, de manera que ningú no haurà de trencar el confinament per poder-ne tenir. N’hi haurà de diverses talles, tant per a adults com per a infants, i seran distribuïdes directament a cada llar d’acord amb les dades que consten al padró municipal.

Seguint l’exemple de Tiana i Alella, l’Ajuntament de Teià ha encarregat a una fàbrica tèxtil del Maresme la confecció de 6.500 mascaretes: 4.500 de color blanc per als adults i 2.000 amb ribets de diferents colors per als nens i nenes. Amb la crisi del coronavirus, l’empresa ha readaptat la seva producció per servir comandes a tota Europa. A causa de la gran demanda, s’hi treballa en horaris de dos torns consecutius de dilluns a dissabte, per la qual cosa la primera remesa podria estar a punt el pròxim dijous, 23 d’abril, tot i que el repartiment es farà de forma esglaonada, a mida que es disposi del material. L’alcalde, Andreu Bosch, ha explicat que “el propòsit és donar les màximes garanties de seguretat i protecció a tots els veïns i veïnes durant la fase de post-confinament” i ha demanat a tothom tranquil·litat: “n’hi haurà per a tothom”.

Característiques i cost del producte

Es tracta de mascaretes de tipus quirúrgic, amb la finalitat d’evitar la propagació del virus a l’ambient i no encomanar-lo a altres persones. No són equips de protecció individual ni són aptes per a ús sanitari, si bé el seu ús també disminueix l’exposició a l’agent viral de qui les porta.

El model està homologat i testat en laboratori d’acord amb la norma UNE. Cada mascareta consta de tres capes de polièster i n’admet la reutilització després de rentar-la a una temperatura mínima de 60 graus.

L’Ajuntament ha destinat prop de 15.400 euros a la seva adquisició, a càrrec del pressupost municipal de 2020.

mascaretes farmàciaRepartiment a la farmàcia

L’anunci de l’Ajuntament coincideix amb el primer lliurament de mascaretes que farà la Generalitat, amb la col·laboració del Col·legi de Farmacèutics. Tal com ha fet públic la Farmàcia de Teià, a partir de demà dilluns, 20 d’abril, cada veí i veïna podrà passar per l’establiment a recollir una mascareta de tipus quirúrgic. En principi, el Departament de Salut n’ha distribuït 450 exemplars a cada farmàcia, amb la idea d’anar-les subministrant de mica en mica.

Atès que inicialment no n’hi haurà per a tothom, i amb l’objectiu d’evitar la formació de cues, la mateixa Farmàcia de Teià ha recomanat que es respecti el confinament i només hi vagi qui veritablement la necessiti. De fet, la portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, ha fet una crida perquè els col·lectius de risc no surtin de casa i ha recomanat que demanin a familiars o veïns que les vagin a buscar per a ells.

Una de franc i l’altra pagant

En total, la Generalitat preveu distribuir 3,5 milions de mascaretes a través de les farmàcies. Se’n donaran dues per persona. La primera serà dispensada de forma gratuïta mostrant la targeta sanitària, independentment de la setmana que es reculli. La segona, en canvi, tindrà un cost de 76 cèntims i no podrà ser recollida fins que arribin noves existències.
A diferència de les mascaretes que subministrarà l’Ajuntament, les de la Generalitat són d’un sol ús, tot i que si s’usen poca estona i es manipulen correctament es poden tornar a fer servir.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites