caenfrdeites
93 540 93 50     Subscriu-te a teia.cat

L’Escola El Cim reobrirà dijous amb restriccions d’ús del pati

Imprimir correu electrònic

temporal001Aquest vespre, l’equip de govern es reuneix per repassar i avaluar les conseqüències que ha tingut el temporal sobre l’espai públic, els equipaments municipals i el mobiliari urbà.

El passat dilluns a la tarda, l’Ajuntament va decretar el tancament de tots els centres educatius de la població davant del risc que la llevantada provoqués destrosses materials i danys personals. La mesura es va estendre també a dimarts i va ser adoptada per totes les poblacions del Maresme després que l’estació meteorològica de Cabrils va registrar ratxes de vent de 117 quilòmetres per hora.

Despreniment de teules

Ahir dimecres, el vent va arrencar nombroses teules de la coberta de l’Escola El Cim, algunes de les quals van sortir projectades cap als patis. Per aquesta raó, l’Ajuntament va decidir prorrogar el tancament del centre durant fins avui dimecres.

Aquest matí a les 8h, responsables municipals dels Serveis Tècnics, Policia Local i operaris de la brigada municipal n’han inspeccionat les instal·lacions i han retirat part dels materials despresos. Tanmateix, les condicions meteorològiques no han permès d’accedir a la coberta amb unes mínimes condicions de seguretat per als operaris.

Per tot plegat, l’Ajuntament ha comunicat a la direcció del centre que demà dijous autoritza la represa de l’activitat lectiva amb la prohibició expressa de sortir als patis. En canvi, la zona d’accés a l’escola i l’interior del col·legi es consideren espais segurs.

temporal003Incidències nombroses

Des de dilluns, l’Ajuntament ha destinat nombrosos recursos humans a prevenir i resoldre els danys ocasionats per la pluja i el vent. La majoria d’aquests operatius han estat supervisats personalment per l’alcalde, Andreu Bosch, com a coordinador local d’emergències.

La majoria d’incidències han estat ocasionades pel vent, com ara el desplaçament d’alguns contenidors, el trencament de branques i la caiguda d’arbres, així com la desestabilització de rètols i cartells anunciadors. També han volat les portelles d’alguns comptadors de llum particulars i s’han produït alguns esllavissaments de cornises i teules, així com petits esfondraments de parets i murs mitjaners.

Entre d’altres, la Policia Local ha senyalitzat i gestionat la retirada d’elements caiguts sobre la via pública que afectaven la mobilitat i la seguretat dels vianants, com és el cas d’un fanal al carrer dels Garrofers, una palmera al carrer de Ramon Llull, un pi de grans dimensions al carrer d’Enric Borràs i un altre arbre a la confluència del passeig de la Riera amb el carrer de Josep Puigoriol.

Per la seva part, l’aigua ha originat alguns bassals i ha causat talls de subministrament elèctric.

Aquesta tarda s’ha registrat el trencament d’una de les columnes de llum del camp de futbol municipal de Sant Berger. L’accident no ha provocat danys ja que l’Ajuntament va acordar el tancament del recinte mentre duri el temporal. També s'han desprès algunes plaques del revestiment de la façana del pavelló poliesportiu i s'ha acordonat l'entrada principal a l'edifici de l'Ajuntament per la caiguda de l'estucat de la façana.

Previsions i agraïment

Segons el Servei de Meteorologia de Catalunya, el temps millorarà progressivament al llarg de les pròximes hores. Per demà dijous es manté l’avís d’alerta per “perill moderat” per acumulació de pluges al Maresme, que localment podrien anar acompanyades de ratxes de vent fort i calamarsa.

Després de tres dies de llevantada, tant l’alcalde, Andreu Bosch, com el regidor de Serveis Municipals, Jordi Casanova, volen agrair la col·laboració ciutadana tant pel que fa a la comunicació d’incidències a la Policia Local com pel que fa al comportament, majoritàriament comprensiu i assenyat, dels veïns. Els responsables municipals també han tingut paraules de reconeixement per als treballadors i els departaments municipals que aquests dies estan fent un esforç suplementari per superar els contratemps.


Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar