Teià, premiat pel seu compromís amb el reciclatge

Ha obtingut el premi en la categoria de "Municipis amb més kg recollits per habitant"

humanaBarcelona, 27 setembre de 2013. Teià ha rebut una distinció com una de les localitats catalanes que més tèxtil va recollir l'any 2012 en els contenidors d'Humana ubicats als carrers de la ciutat. El municipi va rebre ahir el guardó en el marc de la jornada Humana Day 2013, dedicada al canvi climàtic i celebrada a Barcelona. Es tracta d'una de les distincions incloses en els IV Premis Humana de Reciclatge Tèxtil, guardons que reconeixen anualment els municipis i entitats privades de Catalunya que més contribueixen al reciclatge de la roba usada i a la tasca social d'Humana Fundación Pueblo para Pueblo.

A Teià, l'entitat disposa de 4 contenidors que al 2012 van recollir 24.478 kg de tèxtil usat. Concretament, la distinció reconeix la gran quantitat de roba recollida per habitant: les dades de l'any passat constaten que cada ciutadà del municipi va donar 3,978 kg de roba usada de mitjana.

A Catalunya, l'organització disposa de 1.300 contenidors gràcies als acords de col·laboració establerts amb 230 ajuntaments i prop de 200 entitats i empreses privades. Al 2012 s'hi van recollir 4.600 tones de tèxtil usat.

L'objectiu de l'Humana Day era sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de frenar les conseqüències del canvi climàtic. Hi van assistir un centenar de persones, entre elles el responsable de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, Salvador Samitier.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou la reducció, reutilització i reciclatge a través dels contenidors de recollida de roba; amb la gestió del tèxtil usat obté els fons per a finançar programes de cooperació. A través d'aquests projectes, la fundació treballa en aspectes com la mitigació i l'adaptació als efectes del canvi climàtic, i contribueix a millorar les condicions de vida de les comunitats menys afavorides dels països del Sud. A més, la reutilització de roba redueix la despesa dels recursos destinats a la producció de peces noves.

Humana promou la reducció, reutilització i reciclatge del tèxtil. La reutilització de roba redueix la despesa dels recursos destinats a la producció de peces noves: per exemple, produir un kg de cotó suposa 6.000 litres d'aigua, l'emissió de 3,6 kg de CO2 i l'ús de 0,6 kg de fertilitzants i 0,3 kg de pesticides. La roba que anualment es recull en cada contenidor d'Humana, d'anar a parar a un abocador i, per tant, ser incinerada, produiria 10.000 quilograms de CO2. Tenint en compte que l'organització disposa en l'actualitat de 5.000 contenidors a Espanya, cada any es deixen d'emetre 50.000.000 de kg de CO2.

La llista de premiats per categories és la següent:

Ajuntaments

*Major quantitat de kg per habitant: Teià, Palau-solità i Plegamans i Santpedor.
*Major quantitat de kg el 2012: Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola del Vallès i Reus.
*Nou municipi amb més kg recollits: Vilassar de Mar.
*Municipi amb el contenidor que més kg va recollir el 2012: Cornellà de Llobregat.

Empreses

*Major quantitat de kg el 2012: Sorli Discau i Ànec Blau.
*Major quantitat de kg per contenidor: Central Parking Jape de Barcelona i Max Center – La Farga de l'Hospitalet.
*Empresa amb nous contenidors amb més kg recollits: Supermercats Condis.

Sobre Humana

Humana Fundación Pueblo para Pueblo és una organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que des de 1987 duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia gràcies als recursos obtinguts amb la gestió de tèxtil usat. Els fons obtinguts permeten l'obtenció de recursos per al finançament i desenvolupament dels programes de cooperació als països del Sud, en els àmbits d'educació, agricultura i desenvolupament rural, desenvolupament comunitari, energia renovable i eficiència energètica, malalties contagioses, i assistència i emergència. També es duen a terme programes d'ajuda social i d'educació per al desenvolupament.

La seu central d'Humana es troba a l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). La Fundació disposa de delegacions a Madrid, Andalusia, Illes Balears, València, Galícia, Astúries, Castella i Lleó i Aragó. Actualment compta amb més de 350 treballadors. L'organització disposa de 5.000 contenidors per a la roba usada col·locats a tota Espanya, més de 1.300 dels quals estan distribuïts a Catalunya gràcies als acords de col·laboració establerts amb 230 ajuntaments i prop de 200 entitats i empreses privades. Al 2012 es van recollir 18.182 tones de tèxtil usat, 4.600 a Catalunya.

A Catalunya, Humana impulsa dues grans iniciatives: un Programa d'Ajuda Social que reverteix part dels recursos als municipis on està present (són bons d'ajuda que són repartits per la regidoria de Benestar Social entre persones necessitades del municipi.) i un programa d'agricultura social, per a finançar entitats que aposten per models agrícoles sostenibles i a més tenen una tasca social perquè estan especialitzades en la producció ecològica o perquè treballen en l'àmbit de l'exclusió.

Humana disposa de 28 botigues de venda de roba de segona mà a Barcelona (11 a la capital i una a L'Hospitalet del Llobregat), Madrid (12), Sevilla (2) i Granada (2), que generen els recursos necessaris per al finançament dels programes de cooperació. Humana forma part de la Federació Humana People to People, que agrupa a 35 organitzacions a nivell mundial.

Més informació

Joan Carles Montes
649 055 818 – 93 840 21 82
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. www.humana.cat - www.humanacat-blog.org

 

Font: Humana

Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.