Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013

Del 22 al 29 de setembrese celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema'Aire net - Fes el pas!', la Setmana del 2013 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible,segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.


Els objectius principals de la Setmana són els següents:

 • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
 • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
 • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
 • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
 • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.
 
 • Com adherir-se a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013, jornades informatives amb els ajuntaments i llista d'administracions, entitats, empreses i operadors de transport públic adherits a la Setmana d'enguany.

  Calendari amb informació de les activitats que organitzen els municipis durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura: caminades, pedalades, xerrades, exposicions, curses de transport, etc.

  Material gràfic editable per les entitats organitzadores de les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013.

  A la xarxa social Instagram

  Falca de ràdio i bàners de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013.

  Llista d'ens integrants de la Comissió institucional de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.