Manifest en defensa del model d’escola catalana

El darrer 4 de desembre ministre d'Educació, José Ignacio Wert, va presentar als consellers autonòmics l'esborrany de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), elaborat pel Ministeri d'Educació, que atempta greument contra el model d'immersió lingüística a Catalunya. Fins ara, la Llei Orgànica d'Educació (LOE) donava el mateix rang a l'assignatura de llengua i literatura castellanes i a les de les llengües cooficials, que la Sentència del Tribunal Constitucional 31/2010 declarava que ambdues llengües havien de ser objecte d'ensenyament, sent el català el centre de gravetat del sistema educatiu a Catalunya.

La Llei d'Educació de Catalunya (LEC), com a la legislació pròpia del País en matèria d'educació i àmpliament recolzada pel Parlament de Catalunya, garanteix un model educatiu que dóna bons resultats acadèmics, en assolir els alumnes els nivells adequats de coneixement d'ambdues llengües al finalitzar l'ensenyament obligatori, tal com acrediten els resultats de les proves d'avaluació efectuades.
Aquest model d'immersió lingüística ha contribuït de manera decisiva, durant més de 30 anys, a millorar l'ús social de la llengua catalana, garantint i promovent la igualtat d'oportunitats en una societat cohesionada i ha estat defensat per entitats de diferents àmbits, per la societat civil i per les administracions nacionals i locals.
 
Per aquest motius exposats, el nostre Ajuntament vol manifestar, amb claretat i rotunditat, davant les darreres ingerències del ministeri d'ensenyament en el model lingüistic escolar de Catalunya, el nostre rebuig rotund a l'esborrany de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) que vol aprovar el Ministeri d'Educació.

Donem suport a la Generalitat de Catalunya i al Departament d'Ensenyament en la defensa de les competències educatives de Catalunya, i en totes aquelles actuacions que porti a terme per a defensar el català i el model lingüístic de la nostra escola.
 
El Consistori de Teià, en representació de la comunitat escolar, però també de tots els vilatans i vilatanes del nostre municipi, insta al Govern a continuar aplicant la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), que està en plena consonància amb els principis educatius recollits a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i que és l'eina que garanteix que no se separen els infants per raó de llengua, assolint tots ells el perfecte coneixement del català i del castellà.
 
Teià, 20 de desembre de 2012
Grups Municipals de Gent de Teià, Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya i el Partit dels Socialistes de Catalunya.
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.