Informació sobre l’avanç de prohibició de fer foc en zones forestals per alt risc d'incendi

Des de la Direcció General de Protecció Civil, i segons les informacions que han arribat al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, us informem que s’avança la prohibició de fer foc en zones forestals per l'alt risc d'incendi. A continuació us adjuntem la informació que ens ha fet arribar el Departament d'Agricultura:

EI Departament d'Agricultura avança la prohibició fer foc en zones forestals per l'alt risc d'incendi s’haurà de demanar autorització extraordinària a causa de l’elevat risc d'incendis a la majoria de comarques catalanes

EI Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha dictat que a partir de la setmana vinent quedarà prohibit encendre cap tipus de foc en terreny forestal. La prohibició de fer foc al bosc va històricament del 15 de març al 15 d'octubre però aquest any de manera excepcional s'estableixen unes mesures extraordinàries per prevenir els incendis forestals que fan avançar la prohibició.

La meteorologia deIs darrers mesos i setmanes esta propiciant que durant aquests mesos de gener i febrer la majoria de comarques de Catalunya hi hagi un elevat perill d'incendis. Les causes d'aquesta situació estan relacionades amb la manca de pluges. Mentre no millorin les condicions de la vegetació es preveu que el nivell de perill d'incendi continuï assolint sovint valors alts, molts alts en els dies mas desfavorables. Així, en el període com pres entre la publicació al DOGC, a principis de la setmana  vinent, i el 14 de març de 2012 queda prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals siguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta de les comarques amb mas risc d'incendi. També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d'esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura, lIençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestal. En funció de la meteorologia, i si el risc d'incendi forestal disminueix, es podrien derogar aquestes mesures excepcionals.

La prohibició afecta les comarques de l'Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barbera, Garraf, Garrotxa, Garrigues, Gironès, Maresme, Montsià, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pia de l'Estany, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segarra, Segrià, Selva, Solsonès, Tarragonès, Terra Alta, Urgell, Valles Occidental i Vallès Oriental. La comarca del Pla d' Urgell esta exempta de demanar autorització fins el 14 de març perquè totes les terres són de conreu. Quant a la Vall d'Aran, la gestió de les cremes es fa a traves del seu regim d'autonomia i a mes, en aquests moments es l‘única que esta coberta de neu.

Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.