Alella, El Masnou i Teià s'oposen a la venda dels habitatges públics anunciada per l'Incasòl

Els tres alcaldes s'han reunit aquest dijous al Masnou i han acordat establir un front comú contra la comercialització

Alcaldes d'Alella, El Masnou i TeiàL’alcalde d’Alella, Andreu Francisco (ERC), l’alcalde del Masnou, Pere Parés (CiU) i l’alcalde de Teià, Joan Castán (Gent de Teià), s’han reunit aquest dijous, 3 de novembre, al Masnou per valorar la posada a la venda per part de  l’Incasòl –empresa pública de la Generalitat– de cinc promocions d’habitatges públics de lloguer ubicats a les tres poblacions maresmenques i analitzar les possibles accions conjuntes que emprendran els tres ajuntaments contra aquesta comercialització.

Els tres alcaldes han expressat la seva ‘oposició frontal’ a la venda dels habitatges públics i insten al Govern de la Generalitat a renunciar a la ‘privatització’ de la borsa d’habitatge social de lloguer més important dels tres municipis.

Les cinc promocions que l’Incasòl ha posat a la venda  –la de Cal Doctor a Alella, les de Can Jordana i el Sector Llevant al Masnou i les del Sector La Plana i la Fàbrica Bassols a Teià– consten de 193 habitatges, 194 aparcaments i cinc locals comercial i són fruït dels convenis signats amb la Generalitat pels quals es regulava la cessió gratuïta dels terrenys per part dels ajuntaments. En aquests convenis s’establia també que els habitatges s’havien de destinar a famílies o persones residents o amb lloc de treball als municipis corresponents.

Els alcaldes recorden que, en tots els casos, aquesta cessió es va fer en tant que Administració pública i en cap cas els ajuntaments tenien la voluntat de cedir el sòl públic municipal a un promotor privat i més, tenint en compte que és tracta d’un bé molt escàs en aquestes tres poblacions i que per aconseguir-lo s’ha de recórrer, en moltes ocasions, a la reclassificació de sòls no urbanitzables o cal renunciar a terrenys per a espais o equipaments públics.

Els tres alcaldes consideren que el canvi de titularitat afecta greument la voluntat dels tres ajuntaments i els objectius dels convenis signats, perquè s’alteren les condicions d’accés als habitatges –quedant a criteri dels seu nou propietari i no garantint-ne la igualtat d’oportunitats– i perquè fa possible que, un cop finalitzat el termini de protecció actual, es puguin posar a la venda i els municipis perdin les peces més importants dels seus parcs d’habitatge públic.


Per tot això acorden:

Primer.- Instar l’Incasòl a retirar de la venda, de manera immediata, les cinc promocions d’habitatge públic de lloguer d’Alella, Teià i El Masnou.

Segon.- Advertir l’Incasòl que en cas de no atendre aquesta petició, els ajuntaments d’Alella, El Masnou i Teià emprendran totes les accions legals que considerin oportunes per tal d’impedir que aquesta venda es produeixi.

Tercer.- Comunicar aquest acord al director de l’Incasòl, al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i a tots els grups del Parlament de Catalunya.

Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.