Teià obté el premi a la millor rotonda de Catalunya

viles03El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya, ha distingit l’Ajuntament de Teià amb el “premi a la millor rotonda de Catalunya” per l’embelliment del giratori de trànsit que hi ha a la Plana, a l’inici de l’avinguda de Félix Rodríguez de la Fuente.

Aquest enjardinament va ser realitzat el passat mes d’abril i està format per quatre parterres circulars d’acer amb diverses plantacions vegetals i florals típiques del clima mediterrani. Les plantes disposen de reg per degoteig i estan envoltades per una catifa de pedra volcànica.

viles01Dues Flors d’Honor
L’alcalde de Teià, Andreu Bosch, la regidora Mercè Alòs i el responsable de l’empresa Paisatgisme Melsió van recollir el guardó de mans de la consellera d’Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, durant la gala anual de l’entitat que es va celebrar el passat divendres 27 de setembre a Lloret de Mar davant de 300 representants institucionals i del món de la jardineria i de la planta d’arreu del país.

A més d’aquest reconeixement, Teià va revalidar la distinció de dues Flors d’Honor obtinguda el 2017. L’alcalde va mostrar la seva satisfacció pels dos premis i va destacar “l’aposta de l’Ajuntament per invertir en la millora de l’espai públic a través de les empreses de jardineria local i dels producte de proximitat que conreen els viveristes del poble”

viles05133 concursants
Les Flors d’Honor són un distintiu de qualitat que atorga cada any un jurat independent després de visitar i avaluar els jardins i parcs de cadascuna de les poblacions. El tribunal és format per professionals dels sectors del viverisme, la jardineria, el paisatgisme, el mobiliari urbà. En aquests moments, hi ha 133 municipis adherits al moviment Viles Florides. N’hi ha 13 amb quatre Flors d’Honor, 53 amb tres, 57 amb dues i 10 amb una de sola.

Els aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, els recursos destinats al seu manteniment, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, i la selecció d’espècies.

També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues o la qualitat del mobiliari urbà.

D’altra banda, el jurat té en compte un tercer paquet d’elements relacionats amb l’ús social i l’activitat turística, com ara l’organització d’esdeveniments relacionats amb els jardins i les plantes, programes d’educació ambiental o accions de participació ciutadana.

vilesTambé balcons i patis
El projecte Viles Florides és obert a tothom i, a més a més dels municipis, també hi poden participar col·lectius, empreses o particulars amb sensibilitat cap a la natura i la cura dels espais verds. Per això, a banda dels reconeixements institucionals als municipis, es premien també aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, són exemple a seguir.

Seguint aquesta filosofia, l’Ajuntament de Teià anima tots els veïns i veïnes a guarnir els seus balcons i patis amb flors i plantes, especialment durant la Festa Major i el Maridatge dels Sentits.

Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.