Logo
Imprimir aquesta pàgina

Teià demanarà la reforma del codi penal per combatre els robatoris a domicilis

MMEEL’alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha confirmat que el ple de l’Ajuntament del mes de març debatrà una moció impulsada per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) per reduir el nombre de robatoris a domicilis mitjançant una reforma del codi penal que endureixi les penes i castigui la reincidència a l’hora de jutjar aquest tipus de delicte.

En els darrers anys, els alcaldes del Maresme han denunciat públicament en reiterades ocasions la inseguretat i l'alarma social que aquest fet provoca a les seves poblacions. Es tracta d'una problemàtica de la qual se n’ha parlat a bastament amb el Departament d’Interior i que afecta especialment els municipis amb una gran especialització residencial, com és el cas de Teià.

L’ACM va donar a conèixer el contingut de la moció aquesta setmana a Mataró, a la seu del Consell Comarcal. L'alcalde destaca que "aquesta iniciativa suposa la quarta mesura que es planteja des del món local per posar-hi remei després de l’increment de la plantilla de la Policia Local, la coordinació de dispositius amb els Mossos d’Esquadra i la instal·lació de càmeres de videovigilància per a la lectura de matrícules en punts estratègics".

Reforma legal i més recursos policials

Per als alcaldes, els recursos policials de la Generalitat per prevenir i investigar aquest tipus de delinqüència “es mostren clarament insuficients”. Per això reclamen al Govern de l’Estat que desbloquegi “els més de 800 milions d’euros” que té retinguts per a “la millora dels recursos materials i humans dels Mossos”.

En segon lloc, la moció insta la fiscalia general de Catalunya i al Tribunal Superior de Justícia “per tal que en els seus respectius àmbits de decisió estiguin amatents” a l’hora de graduar les peticions de pena com a element de dissuasió per als delinqüents i en benefici d’una societat més segura que respecti la llibertat i la propietat privada de les persones.

Per tot plegat, la moció sol·licita als grups del Parlament de Catalunya i del Congrés dels diputats una modificació del codi penal per elevar les penes per aquesta tipologia de delictes, en sintonia amb altres països del nostre entorn com Alemanya o França.

Web propietat de l'Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 F 93 540 93 52 • ajuntament@teia.cat | Contacta | Avís legal | Mapa del web | Login
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.