Logo
Imprimir aquesta pàgina

Prosa, poesia i microrelats es donen cita a la 36a Mostra Literària

mostraCom cada any des d’en fa 36, la Regidoria de Cultura convida els teianencs i teianencs de totes les edats a fer un exercici creatiu: escriure un conte, un poema o, ara també, un microrelat, i presentar-los a la fase local de la Mostra Literària del Maresme.

Els microrelats són composicions de 140 caràcters com a màxim. D’aquesta manera, la Mostra s’atansa al llenguatge de les xarxes socials i les noves tecnologies.

La temàtica i el gènere són lliures –prosa o poesia– sense cap límit d’edat. Les obres hauran de ser inèdites i fetes per un sol autor. La redacció serà en català, sense truncaments de paraules ni abreviacions de cap mena. Pel que fa a la resta de pautes, el premi extraordinari de Microrelats es regirà per les mateixes bases que la resta de la convocatòria.

Fase local
Les bases reguladores del concurs distingeixen entre les disciplines de prosa i poesia, i estableixen cinc grups d’edat: de 6 a 8 anys (grup A), de 9 a 11 (grup B), de 12 a 14 (grup C), de 15 a 18 (grup D), de 19 a 25 (grup E) i majors de 26 (grup F).

Cada autor podrà presentar una sola obra per categoria i modalitat. Els treballs hauran de ser individuals i totalment inèdits, restant-ne exclosos els de naturalesa tècnica o científica.

Els treballs dels participants dels grups A i B podran ser escrits a mà, amb bona cal·ligrafia. Per als grups A, B i C s’estableix una extensió màxima de 5 folis a una sola cara i a doble espai, mentre que els dels grups D, E i F podran oscil·lar entre les 5 i les 15 pàgines.

Premis i fase comarcal
Els participants disposen fins al 5 de març per lliurar l’original i cinc còpies en paper a l’Ajuntament, la Biblioteca o La Unió. A més, hauran d’adjuntar-hi una còpia en suport informàtic, o bé fer-la arribar per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Després de ser avaluades pel jurat de la Mostra, el dia 28 d’abril tindran lloc el veredicte i lliurament dels premis, que es faran a La Unió en el marc de la Setmana Cultural de Teià.

Els treballs premiats en cada grup i modalitat passaran a ser propietat de l’Ajuntament i seran presentats automàticament a la fase comarcal del concurs.

Edició 2018
L’any passat, la Mostra Literària de Teià va rebre 287 treballs: 222 en la modalitat de prosa i 65 en la de poesia. D’entre tots els textos seleccionats per a la fase comarcal, la teianenca Valèria Cuní va ser guardonada el 2 de desembre amb el segon premi de prosa de 15 a 18 anys per l’obra Incerta espera.

 
 
 
 
Web propietat de l'Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 F 93 540 93 52 • ajuntament@teia.cat | Contacta | Avís legal | Mapa del web | Login
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.