Logo
Imprimir aquesta pàgina

Marc Soler, actor: “Explico el drama dels refugiats a través de l’art”

t maremar 104En Marc és un dels tres finalistes al premi d'elecció popular al Teianenc de l'any de 2018. Des de dilluns hem publicat una entrevista diària amb cadascuna de les persones que han estat proposades pels veïns i veïnes del poble, amb la finalitat de donar a conèixer tant el guardó com les raons d'aquestes nominacions. L'ordre d'aparició ha seguit un criteri merament alfabètic. Un cop llegides, podeu votar el candidat que us faci més el pes en aquest enllaç abans del 7 de novembre.

Quants anys tens i a què et dediques?
Tinc 20 anys i soc estudiant de tercer curs d’interpretació, però recentment he tingut l’oportunitat de començar la meva carrera professional debutant en un espectacle que ara mateix està en cartell al teatre Poliorama de Barcelona. És un projecte anomenat Maremar, produït per la companyia Dagoll Dagom.

Es tracta de l’adaptació d’una obra de Shakespeare amb música de Lluís Llach.
En Lluís va venir a un assaig i després ha assistit a alguna funció. N’està satisfet perquè la música hi aporta un discurs dramatúrgic més ric. És un muntatge molt arriscat i molt virtuós perquè s’hi combinen tres disciplines que m’atrauen molt: la paraula, la dansa i la cançó. L’exigència física és molt alta. Som nou persones damunt de l’escenari, sense parar ni un sol moment. És una canya, però no crec que me’n cansi. És un repte que anem superant a cada funció. I després de Barcelona, farem gira per Catalunya, València i Mallorca.

Professionalment, com et sents?
Fa poc més de tres mesos que vaig ser seleccionat per aquest projecte i des de llavors la meva vida ha canviat, amb un punt de felicitat extra. Poder combinar els estudis i treballar és una quimera feta realitat que requereix un cert grau de maduresa. Explicar una realitat com el drama dels refugiats a través de l’art és molt gratificant i encara ho és més si aconseguim transmetre aquest missatge al públic. Aquesta sensació s’experimenta en totes les funcions diàries, però és especialment intensa quan ens adrecem al espectadors més joves en les representacions matinals que fem cada setmana.

Quins projectes de futur tens?
Se m’estan obrint altres portes, però no vull fer-me il·lusions. M’agrada molt ballar, cantar i interpretar... També m’atrau la televisió. N’he feta, però poca, així com alguns curtmetratges. Soc molt polifacètic i m’interessa tot el que passa darrere les càmeres. Per això també faig d’editor, grafista i colorista i he creat una productora audiovisual per fer vídeos promocionals.

D’on et ve l’afició per les arts escèniques?
Vaig començar a la Palma, com a aficionat, i després amb el grup Teiatre, sota la direcció de la Carme Julià i en Bernat Antolín. Hi he fet alguns musicals, Els Pastorets i tota mena d’obres a nivell amateur.

Quins altres vincles tens amb Teià?
No hi visc, però sempre dic que soc teianenc perquè hi he estudiat sempre i hi tinc bons amics: vaig anar a la llar d’infants Bambi, a l’escola El Cim i a l’Institut. De nen també anava a l’Esplai, i ara en soc monitor.

Què significa per a tu ser candidat al premi al Teianenc de l’any?
Em va sobtar perquè soc molt discret. És un detall molt maco. Moltes gràcies a qui m’hagi escollit!
Web propietat de l'Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 F 93 540 93 52 • ajuntament@teia.cat | Contacta | Avís legal | Mapa del web | Login
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.