Logo
Imprimir aquesta pàgina

La Riera, protagonista de l’exposició i la passejada de Festa Major

Expo FM RieraEl pròxim divendres, dia 2 de novembre, s’inicien els actes de la Festa Major. Enguany, la celebració a l’entorn de Sant Martí inclou la possibilitat de visitar quatre exposicions gratuïtes sobre temàtiques diverses.

El mateix divendres a les 19.30h tindrà lloc a La Unió la inauguració de l’exposició titulada La Riera, pam a pam, que ha estat plantejada com una instal·lació oberta a la participació i la interacció amb el públic. Concebuda com un itinerari a peu des de la plaça de l’1 d’octubre fins al torrent del molí, la mostra reprodueix els 1.400 metres de recorregut en una curiosa tirallonga de fotografies de 40 metres de llargada. Les imatges són recents, de poc abans que comencessin les obres del clavegueram. La idea és completar i ampliar l’exposició amb altres fotografies de la riera, actuals o històriques, que hi porti la gent. Comissariada pel ninotaire Toni Batllori, responsable del Fons Batllori, es podrà visitar fins al 18 de novembre.

L’endemà, dia 3, els germans Jordi i Josep Maria Balada, responsables de l’Arxiu Històric, conduiran la 24è edició de la passejada de Festa Major, que també tindrà la riera com a protagonista. Se sortirà a les 9h de La Unió i durant el recorregut es parlarà de les mesures de protecció per defensar-se de les rierades i s’explicarà la funció que històricament ha tingut com a eix estructurador de l’urbanisme al poble. L’activitat té un cost de 3 euros i les persones interessades s’hi han d’inscriure abans a casa municipal de cultura.

Mostres d’art a Ca l’Antiga i la Biblioteca
Des del 14 setembre i fins l’11 novembre, l’espai de creació artística de Ca l’Antiga acull l’exposició Esperit multicultural. The Neutral-ism International Movement. Es tracta d’una mostra col·lectiva de 23 artistes de tot el món adscrits a aquest corrent pictòric creat per l’artista italià Francesco Perilli. Per acomiadar la seva estada a Teià, el dissabte 11 de novembre a les 18h, el pintor Paulí Josa realitzarà una obra en directe que serà sortejada entre els assistents a la performance.

La Biblioteca de can Llaurador també reivindica el seu lloc com a espai expositiu durant la Festa Major. Del 5 al 30 de novembre, s’hi podrà veure Animal!, una mostra sobre animals que té com a objectiu difondre textos de la literatura popular i tradicional, i també de la culta, a través de les fotografies de l’artista Tanit Plana.

I parlant de fotografies, el 30 de novembre obrirà les seves portes a La Unió La importància de dir-se Martí: la tradicional retrospectiva d’imatges de la Festa Major confegida amb les instantànies que hauran anat enviant els mateixos participants en les activitats del programa, a més de les presentades al concurs Fotomajor18. Precisament aquell divendres a les 19.30h es donaran a conèixer els guanyadors de les diverses categories del certamen, i totes les persones que s’anomenin Martí o Martina podran recollir la foto de grup que s’hauran fet el dia del patró a les escales de l’església.
Web propietat de l'Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 F 93 540 93 52 • ajuntament@teia.cat | Contacta | Avís legal | Mapa del web | Login
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.