Els joves i els parcs naturals centren les pròximes activitats de la Biblioteca

BiblioAquest mes de maig, la Biblioteca de can Llaurador fa 8 anys. Per posar-se guapa, l’equipament ha convidat la Perruqueria Dolors Badia a presentar els seus serveis a l’aparador que hi ha al vestíbul d’entrada, i sortejarà quatre vals per a sessions de perruqueria i estètica (una manicura, una pedicura, un tractament d'hidratació i un tall d'home) entre els usuaris que facin almenys quatre préstecs abans del dia 31.

Divendres jove
Aquest divendres, dia 19, a les 18h, la Biblioteca acollirà una nova sessió del projecte Debat a bat: una activitat per a joves de 12 a 16 anys basada en el món del còmic i la història gràfica. En aquest segon Bat, titulat El què dius i no dius, es descobriran històries mudes, sense paraules, però carregades d’art, literatura i filosofia per abordar temes socials, històrics i personals. L’activitat serà dinamitzada per la directora de l’equipament, Ivana Ares.

Dibuixa’m un parc
Coincidint amb el Dia Internacional dels Parcs Naturals, el pròxim dia 24 de maig, a les 18h, nou biblioteques del Maresme duran a terme de forma simultània l’activitat Dibuixa’m un parc, que forma part del programa Parcs i biblioteques, naturalment. Adreçada al públic familiar, nou parelles de narradores i il·lustradores es distribuiran per cadascun dels centres de lectura per explicar tres històries: una llegenda del parc, una obra publicada per la il·lustradora amb el bosc com a protagonista i un conte improvisat que hauran inventat entre tots els nens i nenes que assisteixin a l’activitat. En el cas de Teià, la narradora Tilda Espluga explicarà les històries i la il·lustradora Carme Solé les dibuixarà sobre la marxa.

Compra participativaCompres participatives
A finals de mes arribaran a la Biblioteca els llibres triats per una representació dels alumnes de primer curs d’ESO de l’Institut Turó d’en Baldiri. S’inicia així l’activitat de compres participatives amb l’objectiu d’apropar els joves a la lectura. La selecció la fan els mateixos estudiants i d’aquesta manera la Biblioteca s’assegura tenir un catàleg d’acord amb els seus gustos i interessos.

En ocasió de l’estrena, el passat 3 de maig les alumnes Noa Piqué i Martina Navarro van comprar llibres a la llibreria Dòria de Mataró per valor de 437 euros a càrrec del pressupost de la Biblioteca, acompanyades de la coordinadora pedagògica de l’Institut, Beth Fornas, i la directora de la Biblioteca, Ivana Ares. La intenció de la Biblioteca és fer dues compres participatives més el curs vinent.

Resultat de l’enquesta
Els mesos de març i abril, la Biblioteca va fer una enquesta per Internet amb l’objectiu de conèixer les preferències dels seus usuaris en relació a l’activitat per a infants de L’hora del conte. Actualment es programa el primer i tercer dimarts de cada mes a les 18h. Majoritàriament, els narradors són persones voluntàries, quatre cops l’any es contracten rondallistes professionals, i un parell o tres de cops els explica el personal de la biblioteca.

De les 41 persones que han respost a l’enquesta, 26 s’estimen més els professionals, 13 els voluntaris i només 4 que ho faci el personal de la Biblioteca. Pel que fa a l’horari, s’ha produ¨t un empat: la meitat vol que es faci dilluns a les 17h i l’altra meitat es decanta per divendres, també a les 17h. Quant a la periodicitat, 19 persones volen que se segueixi fent dos cops al mes i 14, que es redueixi a un sol dia.
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.