La Diputació premia l’ADF Teià

Accèssit ADF TeiàEl passat dissabte, 600 voluntaris i voluntàries de les Agrupacions de Defensa Forestal de les comarques de Barcelona van participar a Vic en la festa que cada any organitza la Diputació per reconèixer la seva tasca. La celebració d’enguany coincidia amb el 30è aniversari de la creació de les primeres ADF i amb el lliurament dels XX Premis de Prevenció d’Incendis Forestals.

A la trobada hi va assistir una representació de voluntaris i familiars de l’ADF Teià, acompanyada de l’alcalde de la població i president del Parc de la Serralada Litoral, Andreu Bosch.

D’entre les 126 agrupacions de voluntaris existents, la Diputació va distingir-ne quatre. La delegació teianenca va ser una de les guardonades, juntament amb les del Bruc, Piera i Subirats. En concret, l’ADF Teià va rebre de mans del diputat d'Espais Naturals, Valentí Junyent, l’accèssit del Premi Jordi Peix i Massip per la seva tasca d’organització del treball estructurada.

La fitxa de l’Oficina Tècnica de la Diputació en destaca l’organització d’activitats relacionades amb la prevenció (punts d’aigua, desbrossades, manteniment de camins...) i les activitats de divulgació i sensibilització (retirada de deixalles i treball conjunt amb els guardes del Parc).

30 anys d’ADFADF TEià
Les primeres ADF van sorgir després dels grans incendis de Catalunya Central de l’estiu de 1986 pel sentiment d’impotència, ràbia i por que van provocar en moltes persones. A partir de llavors, l’exemple es va estendre a d’altres comarques i es van elaborar els primers Plans de prevenció d’incendis (PPI). El 1998, la Llei forestal de Catalunya va reconèixer els PPI i la tasca de les ADF, i aquell mateix any es van començar a fer els primers Plans d’actuació municipal (PAM) per a la gestió de l’emergència en cas d’incendi forestal. D’aleshores ençà, l’ADF Teià ha estat una de les més constants i actives de la demarcació.
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.