Conferència sobre Marcel Duchamp i visita guiada amb l’artista Joan Casellas

Étant donnésMarcel Duchamp és un dels artistes més rellevants i influents del segle XX. Al llarg de la seva trajectòria va transitar pel dadaisme, el futurisme, el cubisme i el surrealisme. Gràcies a la seva amistat amb Salvador Dalí, Duchamp va fer diverses estades a l’Empordà els anys 30, 50 i 60 del segle passat. Per això algunes de les seves obres més importants estan vinculades a Catalunya. És el cas, sobretot, d’Étant donnés (1946-1966): una instal•lació artística concebuda com un diorama en què estan presents alguns materials i “idees” catalanes, fruit de la seva col·laboració amb Dalí.

Per a Duchamp, l'espectador juga un rol essencial en el fet artístic: “L'acte creatiu –sostenia el pintor i escultor- no el fa només l'artista, sinó que l'espectador posa l'obra en contacte amb el món exterior mitjançant les seves interpretacions i intents de desxiframent”.

Per parlar de tot plegat, demà dijous, a les 18h, l’artista Joan Casellas pronunciarà una conferència a la Biblioteca de can Llaurador sobre la vida i l’obra de Marcel Duchamp, titulada Del cubisme al surrealisme sota el signe del seny i la rauxa.

Visita guiada
Casellas és autor de la mostra La Unió d’idees disperses que hi ha exposada a la Casa Municipal de Cultura de Teià fins al pròxim diumenge 27 de novembre. Aquell dia, a les 11:30h, tindrem l’oportunitat de conèixer la tècnica i el significat de les seves obres en una visita guiada de la mà del mateix artista.
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.