El Maresme es reivindica com a territori musical

Festivals02"El mestre masnoví Lluís Millet, el polifacètic músic alellenc Narcís Perich o el tenor teinanenc Pau Civil" són algunes de les figures que ahir es van reivindicar durant la presentació de l'edició de la primera guia dels Festivals musicals del Maresme per iniciativa del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. El seu president, Joaquim Arnó, va descriure la comarca com un territori "actiu i atractiu, ja que la música és cultura, és dinamització econòmica i és turisme", i va definir el programa com una mostra del "gran dinamisme cultural del Maresme, especialment a l'estiu". La publicació, editada en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), recull 35 festivals de 23 municipis diferents, amb el detall dels seus repertoris, preus, abonaments i punts de venda d'entrades. Teià també hi és present, amb el festival Remor de concerts a la fresca.

Arnó va lloar la "immensa capacitat dels municipis per organitzar certàmens de gran rellevància que s'han anat consolidant, tot i la crisi en els darrers anys". Per aquest motiu va defensar l'aposta del Consorci per oferir-los una plataforma de difusió de les seves activitats "des de l'àmbit de la col·laboració".

L'acte va tenir lloc al Parc Arqueològic Cella Vinaria de Vallmora, a Teià, i va tenir com a amfitrions l'alcalde de la població, Andreu Bosch, i el regidor de Cultura, Francesc Ribas; acompanyats per representants de tots els grups municipals al consistori. La resposta ciutadana va ser inferior a l'esperada; no així la institucional, encapçalada per la vicepresidenta del Consell Comarcal, els alcaldes i alcaldesses d'Alella, Cabrils, Canet de Mar, Dosrius, Premià de Dalt i Sant Pol de Mar, i nombrosos regidors de la resta de municipis.

En els seus parlaments, tant Bosch com Ribas van explicar al públic que s'hi va congregar les potencialitats de l'equipament i van expressar la seva voluntat que el celler romà de Vallmora esdevingui aviat "un centre de referència a disposició dels diferents municipis de la comarca".

Un cop acabada la presentació, els assistents van degustar un petit refrigeri acompanyat d'una copa de vi d'Alella Vinícola, el celler que mena les vinyes que hi ha plantades a l'equipament. La vetllada es va cloure amb un recital líric a l'aire lliure en què es van interpretar diversos fragments operístics.
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.