El ple dóna el vistiplau al POUM

POUM01El ple municipal d’ahir va començar guardant un minut de silenci per la mort de l’exalcalde Quimet Botey i amb l’anunci de l’alcalde actual, Andreu Bosch, que els representants locals dels partits que concorren a les eleccions generals del 26 de juny han acordat una reducció de les despeses en propaganda electoral que, en el cas de Teià, se circumscriurà a la col·locació d’algunes pancartes i a la utilització de les cartelleres municipals com a únic suport, “sense utilitzar els fanals”.

Entre els acords presos ahir, el ple va aprovar, amb el vot favorable dels grups de Compromís per Teià-ERC i CDC i l’abstenció del Gent de Teià, el Text Refós del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que substituirà el planejament urbanístic vigent fins ara a partir del moment de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat.

Com a responsable de l’àrea d’Urbanisme, l’alcalde va recordar que l’inici dels treballs de revisió es remunten a l’any 2004. “És un dia feliç -va dir- perquè avui s'acaba un periple de 12 anys”. Bosch va destacar que el document final “s’ha elaborat amb rigor després de mantenir diverses reunions amb la Direcció General d’Urbanisme per tal d’incorporar-hi les prescripcions que ens va fer avinents el passat mes d’octubre”.

A continuació l’alcalde va cedir la paraula als membres de l’equip redactor: l’arquitecte Estanislau Roca i el cap dels serveis tècnics municipals, Josep Anton Novo. Tots dos van agrair el suport rebut al llarg d’aquests anys “a tots els alcaldes i regidors, que han estat diversos”, així com la col·laboració dels veïns i veïnes que van prendre part en el procés de participació. Roca es va mostrar “molt orgullós” d’una feina que “s’ha fet per als teianencs: sòlida, precisa i feta a mida”. “És el POUM més petit que he fet en superfície, i el que més a durat”, va afirmar. Per a Roca, “Teià és una joia del Maresme perquè va suportar bé la pressió urbanística associada a la construcció de l'autopista i perquè en aquests darrers anys, arran de l’última crisi, hem estat a temps per reconduir disfuncions existents en el planejament i per reorientar-lo sense excessives pressions cap a un model de desenvolupament sostenible, integrat i ambientalment eficient”.

Per a l’arquitecte municipal, el POUM va arribar en el millor moment, ja que “aleshores es vivia una autèntica voràgine immobiliària: en els últims 9 anys hem informat 100 llicències d’obres, quan només l’any 2006 en van ser 217”. Segons Novo, el POUM “és la foto finish de Teià: un document molt correcte que no canviarà gaire la fesomia del poble”.

Abstenció de Gent de Teià
Aquest cop el grup municipal de Gent de Teià, que va votar en contra de l’aprovació provisional del POUM el maig de 2015, es va abstenir; un gest que l’alcalde va voler agrair públicament. Els independents van expressar la seva preocupació pel futur del polígon de Buvisa, i van demanar si hi havia cap solució o alternativa per fer un accés a l'actual zona industrial.

Estanislau Roca va admetre que “la situació està en stand by, ja que no podem modificar un planejament d'ordre superior” i va recordar que la zona prevista per a l’ampliació de Buvisa es troba protegida pel Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner (PDUSC), de manera que “el POUM, seguint les recomanacions de la Direcció General d’Urbanisme, ha classificat l’àmbit com a sòl urbanitzable no delimitat i implícitament l'accés serà efectiu o bé quan es resolguin els litigis que té plantejats l'Ajuntament o bé haurem d’esperar una eventual modificació del PDUSC, si s’escau”.

Canvi de titularitat del golf
El ple va aprovar per unanimitat el canvi de titularitat de la concessió del terreny municipal del camp de pitch & putt a favor del Club Tennis Barcelona-Teià, del qual “més endavant es derivarà un conveni perquè els alumnes del Cim i l'Institut gaudeixin de formació esportiva gratuïta en tennis, pàdel i pitch & putt”, segons que va informar l’alcalde.

Gent de Teià va criticar que el tema no s'expliqués abans en comissió informativa: “volem estar-ne al corrent i volem fer aportacions en positiu mentre s'està redactant el conveni”, ja que, entre d’altres coses, “es renuncia a uns ingressos a canvi de prestacions”. En aquest punt, l’alcalde va precisar que hi ha 133.000€ pendents de cobrament corresponents als cànons dels exercicis 2012, 2013 i 2014 i que el nou concessionari no assumirà els deutes de l’anterior.

Retirat el Pla Financer
Entre les qüestions econòmiques i un cop liquidat el pressupost de 2015 amb romanent positiu, el ple va aprovar per unanimitat dotar diverses partides pressupostàries per atendre factures de l’exercici passat que han arribat tard o amb defectes de forma, així com d’altres que encara no havien estat satisfetes per un import global de 49.000€.

D’altra banda, el regidor d’Hisenda, Yago Albert, es va oferir a retirar el Pla Financer 2016-2017 de l’ordre del dia, ja que, a causa d’un “error de coordinació”, no hi havia hagut prou temps per informar l’oposició. En aquest sentit, Gent de Teià va manifestar que “no són maneres de fer les coses” i va denunciar que tot sovint “ens assabentem de les coses pels mitjans de comunicació. Demanem respecte. Les comissions informatives són perquè hi puguem participar”.
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.