Comunicat del Departament de Salut sobre l'enterovirus

CAPEl Departament de Salut de la Generalitat fa una crida a la calma arran de l’aparició de diversos casos neurològics aguts per enterovirus en menors de 6 anys. En un comunicat, el Departament informa que "ha reforçat la vigilància i els protocols clínics al conjunt de la xarxa assistencial". Fins a la data s’han detectat mig centenar de casos a tot Catalunya, la majoria dels quals evoluciona favorablement.

Segons la nota, "els enterovirus són habituals en aquesta època de l’any, però enguany s’han detectat episodis de més gravetat que han evolucionat clínicament amb alteracions neurològiques". Davant d’aquesta situació, el Departament de Salut recomana reforçar les mesures higièniques habituals, com ara rentar-se amb aigua i sabó; i consultar el pediatre "en cas que l'infant tingui somnolència, decaïment, tremolors o altres símptomes neurològics acompanyats de febre".

Per últim, el Departament recorda que els protocols clínics que segueixen els responsables mèdics han estat elaborats per una mesa de seguiment formada per experts de diverses especialitats.
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.