L'exposició "A. Batllori Jofré en 100+1 dibuixos" es podrà veure al Museu del Ter de Manlleu

expo batllori manresaEl dia 11 de febrer s'inaugura l'exposició de dibuixos d'Antoni Batllori Jofré que va produir el Fons Batllori en motiu de la celebració del centenari del seu naixement. A l'acte hi assitiaran l'alcalde de Manlleu i el director del museu, alcalde de Teià i regidor de Cultura, amb en Toni Batllori.

L'exposició antològica, que ja es va poder veure a Teià durant el mes de setembre de 2015 a la sala d'exposicions de la CMC La Unió, està formada per 100 dibuixos de l'il·lustrador, dels primers que es conserven fins un dels darrers que va fer, l'any 1997, dos anys abans de la seva mort. Així amb aquesta mostra es pot veure tota l'evolució com a dibuixant, la seva carrera professional i alguns dels seus trets característics com a persona.

Antoni Batllori Jofré i Manlleu tenen relació des de fa molts anys, una tieta de la seva dona fou mestre de l'escola durant la República i d'ençà llavors la família va tenir estrets vincles amb aquesta població osonenca i avui encara hi conserven amistats.

El Museu del Ter, construït a l'antiga fàbrica Can Sanglas, és un centre especialitzat en el procés d'industrialització i en la biodiversitat dels rius mediterranis. En més de 1500 metres quadrats d'espai expositiu, també acull exposicions itinerants com aquestes, de personatges que han estat lligats a Manlleu o la comarca d'alguna manera.

Com a cloenda dels actes de celebració del centenari, el mes vinent sortirà publicat un llibre amb els cent dibuixos comentats, una contextualització a càrrec de Josep Maria Cadena i una cronologia de la vida de Batllori Jofré.

L'acte final del centenari es celebrarà el el dia 15 d'abril a la Unió, dins el marc de la Setmana Cultural.
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.