Exposició: “Francesc Ferrer i Guàrdia: La vida per un ideal 1859-1909”

ferrer-i-guardia

L’exposició (Del 15 d’abril al 6 de maig) ofereix una visió general de la figura de Francesc Ferrer i Guàrdia. Es tracta de conèixer l’home a través dels materials que ens en parlen. Entre ells destaquen els que el mateix Ferrer va generar així com les publicacions aparegudes a començaments del segle XX i fins als anys trenta.

Les peces exposades es caracteritzen per l’originalitat en la tria. S’inclouen publicacions efímeres com cartells, postals i diaris de difícil conservació que provenen de diversos indrets com França, Itàlia o Anglaterra. Hi destaca un número del setmanari La Catalunya social dedicat a la Setmana Tràgica que conté l’article “L’auca de Ferrer i Guàrdia”, en què se l’acusa de ser l’instigador dels fets de 1909.  També hi trobem la reproducció de la portada del diari La Vita l’endemà de l’afusellament, del dia 14 d’octubre de 1909.

Per completar aquesta exposició el dijous 5 de maig a les 19h el doctor de la  Universtat de Barcelona i psicopedagog, Albert Esteruelas Teixidó, oferirà una xerrada a la  Biblioteca de Can Llaurador sobre aquest pedagog i pensador català : “Actualitat de Ferrer i Guàrdia”. Ens plantejarà quines són les seves aportacions en el dia d'avui i les opinions que ha generat. Una polèmica que tant pot interessat a persones relacionades amb el món de l’ensenyament, com amb el de la política, com al públic general que vulgui conèixer la figura d'aquest alellenc universal.

Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.