caenfrdeites
Subvencions a entitats 2020
Subvencions a entitats 2020
Places vacants a l'EBM Els Galamons
Places vacants a l'EBM Els Galamons
Belluga't a Teià
Belluga't a Teià
Subvencions a entitats 2020
Subvencions a entitats 2020
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

A partir de dilluns 8 de juny els serveis de l'Ajuntament tornen a obrir al públic amb cita prèvia.
Podeu sol.licitar-la a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 540 93 50 en horari habitual.
Recordeu que també podeu utilitzar els nostres tràmits online

Mesures urgents per a fer front a la Covid-19

L’Ajuntament arriba a un acord per bonificar 40 places d’educació infantil a Bambi

Imprimir correu electrònic

Bambi01L’Ajuntament de Teià té previst signar un conveni amb l’escola bressol Bambi de cara al curs vinent per subvencionar les famílies que portin els seus fills de 0 a 3 anys amb 80 euros mensuals per alumne, fins a un màxim de 40 nens i nenes. Segons la regidora d’Educació, Montse Riera, l’acord encara s’ha de redactar, però compta amb el vistiplau de les dues parts i del Departament d’Educació de la Generalitat.

Per beneficiar-se'n n'hi haurà prou de matricular-se a Bambi i el centre tramitarà directament la bonificació de les famílies a l'Ajuntament, tal com passa amb el casal d'estiu de l'AMPA de l'Escola El Cim i el campus esportiu del Club de Futbol Joventut de Teià.

Escolarització integral

Riera explica que “amb aquesta solució l’Ajuntament vol cobrir la demanda acreditada de places de primer cicle d’educació infantil que existeix al poble, tal com ha quedat palès en el procés de preinscripció en l’Escola Bressol Municipal Els Galamons”. Aquest centre està dimensionat per a un màxim de 61 alumnes, però enguany s’hi han presentat 28 sol·licituds més que no s’han pogut atendre.

Aquest increment en el nombre de peticions és degut, en bona part, a l’anunci de tancament que l’escola Bambi havia traslladat a les famílies que fins ara hi portaven els seus fills o que hi tenien intenció de dur-los.

Davant d’aquest escenari, l’Ajuntament va contemplar diverses possibilitats. La regidora explica que “vam descartar l’ampliació dels Galamons perquè es tracta d’una inversió important que no està prevista al pressupost municipal i perquè no donava una resposta immediata al problema, ja que abans s’hauria de redactar un projecte i licitar les obres”.

galamons 04A nivell econòmic, l’ampliació també hauria representat un cost fix en manteniment i personal per al futur, una circumstància que l’Ajuntament no està en disposició d’assumir després del sobreesforç que ha hagut de fer durant 8 anys per suplir els 1.300 euros anuals per alumne amb què el Departament d’Educació finançava fins al curs 2012-2013 les places d’escola bressol. “Des que la Generalitat va fer les retallades en educació i va retirar l’aportació del 33% del finançament, l’Ajuntament s’ha hagut de fer càrrec del 55% de la despesa”, apunta Riera. Pel cap baix, això eleva el deute acumulat per part de la Generalitat a prop de 650.000 euros

A més, la regidora recorda que l’Ajuntament ha seguit pagant el sou del personal de l’empresa concessionària durant el període d’alarma, seguint les indicacions del Govern.

Solució salomònica

Al final, el conveni amb l’escola Bambi es presenta com una “decisió salomònica” que beneficia totes les parts. Pel que fa a l’escola, l’acord permetrà aprofitar unes instal·lacions ja existents que haurien tancat i donar continuïtat a un negoci i a uns llocs de treball que s’haurien perdut. Per a l’Ajuntament, l’entesa evitarà carregar en excés les arques municipals i permetrà adaptar els ajuts públics a una demanda que fluctua cada any, fins a un màxim de 40 alumnes per curs. I per a les famílies, el conveni permetrà que tots els infants de 0 a 3 anys es puguin escolaritzar al poble.

Matriculació en marxa

D’altra banda, i després d’algunes setmanes d’incertesa, les famílies que van aconseguir plaça a l’Escola Bressol Municipal Els Galamons han pogut formalitzar la matrícula, després que l’Ajuntament va suspendre el tràmit fins que la Generalitat no va confirmar les ràtios d’alumnes per aula i educador per al curs 2020-2021.

Finalment, el Departament d’Educació ha confirmat que tot seguirà igual. Hi haurà 8 places de 0 a 1 any, 13 places d’1 a 2 anys i 40 places de 2 a 3 anys, de manera que ara les famílies dels 28 nens i nenes que no van aconseguir plaça en la preinscripció als Galamons poden optar per una plaça bonificada a l’escola Bambi.

Diversos escenaris

Davant la incògnita de com el coronavirus podria afectar el nombre de places de cara al setembre, durant els mesos de maig i juny l’Ajuntament va fer càlculs i estimacions amb diverses combinatòries de grups d’alumnes més reduïts. Va ser en aquell context, en el qual encara haguessin estat més nombroses les famílies que s’haurien quedat sense plaça, que el consistori va establir converses amb la direcció de l’escola Bambi per sondejar les possibilitats de col·laboració.

Agenda

09 Setembre - 09 Setembre
20:30 - 21:30
CMC la Unió
21 Setembre - 21 Setembre
17:30 - 19:00
Espai Can Llaurador
21 Setembre - 21 Setembre
19:30 - 21:00
Espai Can Llaurador
22 Setembre - 22 Setembre
09:30 - 23:00
Espai Can Llaurador
22 Setembre - 22 Setembre
17:30 - 19:00
Espai Can Llaurador
22 Setembre - 22 Setembre
19:30 - 21:00
Espai Can Llaurador
22 Setembre - 22 Setembre
19:30 - 22:00
23 Setembre - 23 Setembre
17:30 - 19:00
Espai Can Llaurador

Exposicions

Sense events

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites