caenfrdeites
93 540 93 50     Subscriu-te a teia.cat
Programació de Nadal 2019 i Reis 2020
Programació de Nadal 2019 i Reis 2020
Infoesports 2019-2020
Infoesports 2019-2020
Pressupostos participatius 2019
Pressupostos participatius 2019
Butlletí 138
Butlletí 138
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

L’Ajuntament estrena nou web

Imprimir correu electrònic

webAvui, 28 d’octubre, l’Ajuntament de Teià ha posat en marxa el nou web municipal. El seu creador ha estat el tècnic informàtic municipal. Es tracta d’un projecte que la Regidoria de Comunicació feia un any que estava treballant a nivell intern en col·laboració amb la resta d’àrees del consistori, que s’han encarregat de facilitar i validar la informació sectorial que hi apareix.

A més de l’actualització de continguts, el nou portal fa una aposta clara per la renovació del disseny. L’informàtic explica que “a nivell visual el web és molt més atractiu”. L’antic predomini del color vermell ha donat pas al blanc: “Utilitzem els fons clars i els tipus de lletres més grans per facilitar la lectura”. També ha canviat l’ordre i la disposició dels elements flotants, com ara els menús, les pastilles i els bàners. “Ara tot està més endreçat i és més intuïtiu”, diu el webmaster. Un altre dels trets distintius és la cura pel grafisme, amb una aposta per l’equilibri entre text i imatges.

El web segueix el codi del llenguatge responsive, de manera que el disseny s’adapta de forma automàtica a la pantalla del dispositiu des del qual s’hi accedeix: ordinador, tauleta o telèfon mòbil.

Com a novetat, els continguts del web es poden traduir automàticament al castellà, l’anglès, l’alemany, el francès i l’italià, gràcies a la tecnologia de Google Translator.

Portal d’entrada

El portal d’entrada del web es compon d’una capçalera, un canal de notícies i un apartat de serveis. A la part inferior hi trobem un índex o menú desglossat amb enllaços a les principals àrees de consulta dels usuaris.

La capçalera pròpiament dita està formada per un slide horitzontal amb quatre imatges destacades i els corresponents enllaços. De fet, l’estrena del web coincideix amb la publicació del programa de la Festa Major.

Al costat d’aquest bàner hi ha un primer menú amb quatre pestanyes: El poble, Ajuntament, Serveis i Govern obert. El primer desplegable està destinat a la promoció econòmica i turística del municipi i engloba, entre d’altres, els apartats de festes locals, el directori d’entitats, els principals monuments i un plànol amb múltiples capes d’informació, com ara la normativa urbanística i el parcel·lari cadastral.

Les altres tres pestanyes fan referència a aspectes directament relacionats amb l’activitat municipal, com ara l’organització del cartipàs, la retransmissió dels plens, el calendari del contribuent, les ordenances vigents, el tauler oficial d’anuncis, el pressupost municipal o l’accés al Pla d’Actuació Municipal (PAM), al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) o els plans locals de Participació Ciutadana i Joventut. L’apartat de Serveis, al seu torn, posa l’accent en els equipaments públics (Biblioteca, Poliesportiu, Casa de Cultura, Casal de Joves, Escola Bressol...), així com en la deixalleria, la recollida de mobles, el transport urbà o l’Oficina d’Informació al Consumidor (OMIC).

Transparència i tràmits en línia

web2Tot el web compleix els requeriments de la llei de Transparència de Catalunya i amb la majoria d’indicadors del codi de bones pràctiques que proposa el segell de qualitat Infoparticipa. “Això últim –explica l’informàtic– ha estat una autoexigència de l’Ajuntament amb la voluntat de millorar les eines de govern obert a l’abast de la ciutadania”.

Aquesta voluntat es veu reflectida en un ampli catàleg en línia que permet realitzar més de 30 tràmits des de casa o des de qualsevol dispositiu mòbil, sense necessitat de desplaçar-s’hi presencialment. Per fer-ho cal disposar d’un DNI electrònic o d’un certificat digital. D’aquesta manera és possible cursar una instància genèrica, sol·licitar llicència d’obres menors o bé demanar cita amb un tècnic o responsable municipal.

El web també ofereix la possibilitat d’accedir a la “carpeta del ciutadà” on es recullen tots els tràmits realitzats per una persona, de manera que l’usuari pot consultar en tot moment la fase del procés en què es troben les seves peticions. Aquesta carpeta és individual i intransferible, de manera que només és accessible per a la persona interessada.

Notícies i seguiment de l’actualitat

Com sempre, el web dona la màxima prioritat a les notícies relacionades amb l’Ajuntament. El portal d’entrada recull les set últimes publicacions d’actualitat, si bé existeix la possibilitat de carregar-ne més antigues o bé de recuperar-les mitjançant la introducció d’una paraula clau en el cercador.  

El web permet la possibilitat de rebre al correu electrònic particular informació de tot allò que s’esdevé al poble subscrivint-se als mailings de l’agenda setmanal d’activitats, el Butlletí Municipal o les notícies diàries, a mida que es publiquen al web.


Agenda

web panera cutlrual de nadal1.jpg
20 Novembre - 14 Desembre
16:00 - 20:00
Biblioteca de can Llaurador
web taller parc serralada.jpg
12 Desembre
18:00
XBM raco poetic.jpg
12 Desembre
18:00
Biblioteca de can Llaurador
logo_Marató.jpg
12 Desembre
18:15
web chanson douce ok.JPG
12 Desembre
19:00
Biblioteca de can Llaurador
malalties2.jpg
13 Desembre
20:00
cirano2.jpg
13 Desembre
21:30
Teatre de la Flor de la Palma
el cant2.jpg
14 Desembre
18:00
Església de Sant Martí de Teià

Exposicions

MARTINS.PNG
13 Desembre - 13 Gener
19:30 - 00:00
pessebre.PNG
14 Desembre - 12 Gener
19:00 - 20:30
pessebre2.jpg
14 Desembre
19:00

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Pressupostos participatius 2019

En que invertiries 100.000 Euros a Teià? Digues la teva. Participa!

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar