El projecte d'escola de Teatre de la Palma

Benvolguts teianencs
Com molts de vosaltres ja sabeu, durant el transcurs de l'assemblea d'enguany, la Junta va marcar l'objectiu principal de crear una escola de teatre a Teià. Aquí, a casa nostra. Amb la intenció de consolidar i potenciar l'art del Teatre, veritable motor i activitat destacadíssima d' aquesta entitat.
Què?
El projecte d'escola de Teatre de la Palma, es resumeix i s'explica d'una manera ben senzilla, i és que des del primer dia que ens vàrem trobar per parlar de quina Palma volíem deixar en acabar el mandat. Tots ens vam mirar, i pràcticament alhora vam comentar la necessitat de deixar una escola de teatre amb entitat pròpia. Una escola que havia de ser una font d'on brollessin els actors i les actrius del futur, la gent en definitiva que amb la seva il•lusió i el seu esforç ens han de fer gaudir del teatre a tots els teianencs durant molt de temps. És per això, per aquesta unanimitat, per la qual ens vàrem convèncer. El motiu pel qual vàrem entomar un repte ple d'interrogants. I sobretot un repte, en el qual tots teníem clar que s'havia de dotar la Palma d'una escola, que amb el temps havia d'esdevenir clau per nodrir els grups de teatre del poble, i vertebrar nous grups que neixin en el futur, i els doni les eines necessàries per fer gaudir tant a actors com a espectadors.
Com?
Per mitjà de jocs, exercicis i activitats en grup o individuals, són ideals per ajudar la persona a desenvolupar l'expressió verbal i la corporal, per estimular la memòria, la dicció i l'agilitat mental. En elles hi ha diversió i aprenentatge; s'inventa, s'interpreten històries, es fan amics. Amb el teatre, es treballa l'autoestima, es millora la concentració, es transmet valors personals i socials, eduquem. S'estimula la creativitat i la lectura, es juga amb la fantasia, es practica el respecte i la convivència en grup. Es coneixen , es controlen, i es gestionen les emocions, s'afavoreix l'empatia, la disciplina i la constància. I a més a més, ajuda a desenvolupar-se en públic. Aquestes són les eines que entenem que s'han d'entregar. Com creiem que ha de ser una escola de teatre.Com creiem que s'ha d'ensenyar a petits, a no tant petits i a grans.
I aquest com ha de tenir forçosament un fil conductor, la transmissió d'uns valors. Creativitat, respecte, convivència, empatia i, sens dubte, passió. Passió pel teatre, passió també per Teià i passió pel país, i pel seu teixit associatiu. Un teixit que ens fa ser un poble. Que ens dóna una identitat com a col•lectiu més enllà de la pura convivència en un mateix territori.
És un com, que ens ha costat més. S'ha de reconèixer. No ha estat fàcil. Tot s'ha precipitat en els darrers mesos. I tirar endavant aquest com, ens ha costat esforços, debats intensos, i algun disgust. I també hem de reconèixer que no sempre hem transmès prou bé el missatge, però des de la convicció i la seguretat en què l'objectiu s'ho mereixia, hem treballat fins a fer-ho possible, ara només ens falteu vosaltres.
Qui?
Val a dir que la pregunta és important, perquè la resposta a aquesta pregunta ha arribat fa ben poc, i ha estat un factor determinant i desencadenant. Estem molt agraïts per la ajuda que ens han donat, per la seguretat i l'empenta que ens han transmès i estem molt contents de poder comptar amb professores de l'escola de
TEATRE DE LA PALMA
En primer lloc tenim a la Mireia Sanmartin, és cap d' estudis de l' escola d' interpretació Aules de Barcelona. La Mireia serà la professora dels nens i nenes de 7 a 14 anys.
La Marta Corral és llicenciada en Art Dramàtic per l' Institut del Teatre. La Marta serà la professora dels alumnes de 15 a 18 anys.
I per últim tenim la Marta Montiel, també és llicenciada en Art Dramàtic per l' institut de teatre, la Marta serà la nostra professora d' adults
On?
Doncs, evidentment a la PALMA, la casa del teatre a Teià. Així doncs, els cursos s'impartiran al teatre de la Flor de la Palma.
Darrera modificació el
Valorar aquest article
(3 vots)
Tornar al principi

Cercador

Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.